Vad kostar en cykelsemester?

Är det någon som har cyklat i Asien som kan tala om hur mycket det kostar att leva i Asien per dag.
Jag skulle vilja ha reda på hur mycket pengar jag måste samla ihop för att kuna cyklar runt i Asien i ett år.
[Ändrat av Jorgen79 2005-04-10 kl 20:23]
 
Att leva på SMÅ utgifter är en skön konst. Med lite träning går det att komma undan "billigt" men då detta är högst individuellt är nog det bästa tipset:

"Samla ihop så mycket pengar du bara KAN innan reslusten tar överhanden och tvingar iväg dig. Stanna borta så länge du kan på just de pengarna"

Någon vill gå på dykkurs i varma länder, någon vill sova på hotell. Andra lever på luft, kärlek och svett och äter pasta och ris och unnar sig endast "lyx" i undantagsfall.

Budgeten spänner således en bunt tusenlappar upp till ett antal fulladdade kreditkort... :)

Lycka till med planeringen och den framtida turen!
 
Jag var och lyssnade på Janne Corax för några år sedan. Han berättade och visade bilder från sin tur från Kairo till Peking (tror att det var Peking iaf). Han fick frågan vad denna tur på knappt 1 år kostat. Någonstans kring 20.000 inkl biljett till Kairo. Då hade han tidigare berättat om en man han cyklade delar av sträckan med som hade en riktigt låg budget och åt gröt större delan av tiden...
 
Jorgen79; sa:
Är det någon som har cyklat i Asien som kan tala om hur mycket det kostar att leva i Asien per dag.
Jag skulle vilja ha reda på hur mycket pengar jag måste samla ihop för att kuna cyklar runt i Asien i ett år.
[Ändrat av Jorgen79 2005-04-10 kl 20:23]

Kostnaden att leva i olik laender variera vaeldigt mycket och aer omoejligt att saega i foervaeg. Kolla upp i foervaeg hur mycket visumen kostar till de olika laenderna foer det aer en kostnad du inte kan komma undan. Foer mat och hotell variera oxaa beroende paa vad du vill ha. Om man undviker hotell och taeltar istaellet saa har man sparat en stor del pengar men samtidgt saa missar man en stor del lyx. Maten behoever inte bli dyr om man koeper mat paa marknaden som man lagar till sjaelv och aeven aeter mycket ris och pasta. Nackdelen aer att det blir en traakig kost efter ett tag... Naer jag var i Kina 2003 gjorde jag av med ca 3500 SEK paa mat och hotell under 5 maanader. Det aer inte maten som aer dyr naer man reser utan allt annat som man vill goera paa de olika staellena som ex. dykning, safari, fallskaermshoppning.

Jag foereslaar at du sparar saa mycket du kan och sedan stannar borta saa laenge pengarna raecker. Har du 2000 SEK/maanad saa har du saa det raecker om du sparar paa dem... Om du redan har en flygbiljett hem saa behoever du inte vara raedd foer att du har gjoert av med foer mycket pengar foer att kunna komma hem.

Lycka till

/Stellan
 
Jorgen79; sa:
Är det någon som har cyklat i Asien som kan tala om hur mycket det kostar att leva i Asien per dag.
Jag skulle vilja ha reda på hur mycket pengar jag måste samla ihop för att kuna cyklar runt i Asien i ett år.
[Ändrat av Jorgen79 2005-04-10 kl 20:23]

Asien är lite för obestämt. Priserna varierar från land till land. Dessutom blir kostnaderna per person lägre för vissa saker om man är två. Stora städer kan vara dyra. Det är heller inte kul att pressa kostnaderna hårt. Cyklar man långt vill man ha god mat och kanske ett skönt svalt och tryggt rum.

Men för att ge någon sorts svar: det går nog att klara sig på 10 USD om dagen men jag tror du har roligare om du budgetar med 25 till 50 USD. Tänker då på Indien och Syd-Ost Asien. Ibland går det mindre, ibland mer, så det jämnar ut sig. I Dehli får man bara ett råttbo till rum för 10USD. Medan i Manali får man ett lyxrum för samma pengar o s v.

Per
 
Tjaa, min fästman reste jorden runt som backpacker i ett år för 70.000, och då var han tre månader i Australien (där det är dyrt att leva). Det kan ju knappast vara dyrare än så skulle jag gissa! Förmodligen rejält mycket billigare.
 
I slutet av maj cyklar jag till norge med tanken att under en månad eller två använda minimalt med resurser.

10Nkr om dagen, i snitt, inklusive allt är målet.

Bakgrunden är att förra året så cyklade jag till Marocco under tre månaders tid utan att ha någon koll alls på kostnaderna, gissningsvis blev det dyrare än jag tror då jag vid flera tillfällen åt dubbla måltider, köpte skor, tält, kläder, fotbolls-biljetter osv.

Fast i år är det skillnad. Allt är bokfört och inget utan det ytterst nödvändiga kommer att konsumeras. Hur det går, hur mycket det kostar innan man har kommit iväg, vad själva resan kostar, och om det äns är möjligt att susa förbi den ena McDonalds efter den andra på hungrig mage, skall jag rapportera om framåt sommaren.

Ha det, Jimmy
 
Tio spänn om dagen räcker ju nätt och jämnt till pasta om du handlar storpack. Har du tänkt palla grönsaker på vägen och gräva i soporna eller?
 
> Tio spänn om dagen räcker ju nätt och jämnt till pasta om du handlar storpack. Har du tänkt palla grönsaker på vägen och gräva i soporna eller?

Hehe, nä, inte palla. Men jo, det räcker till pasta och det är ungefär iden med det hela. Möjligtvis tar jag med mig ett fiskespö, men jag misstänker att det bara är slöseri med tid?

> Hmm, eller så har du med en kärra med konserver?!

För min del är det ett test att se hur man reagerar när konserverna har tagit slut och det är långt till nästa supermercado. Egentligen misstänker jag att det är en vanesak att leva på knaper kost, att det inte blir märkvärdigt svårt, men man får väl se.

/En som väger nära 90kg på 172cm ;)
 
en/ två månader utan ordentlig mat låter lite hälsofarligt. vitaminpiller, javisst, men är det ett fullgodt substitut. Ett kilo Barilla spagetti kostar ca 20 kr i Norge. Lycka till...
 
10 kronor om dagen. Hm, det är ju inte så mycket. Om du ska leva så billigt är mitt bästa tips rotsaker. Kålrot innehåller mer C-vitamin än apelsin och är ruskigt billigt. Tror det brukar kosta 4 kr/kilot, och ett kilo kålrot räcker till måååååånga grytor.

Lycka till!
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Rendar Vad kostar en långfärdscykel? Långcykling 126
Matilda3 Hitta en bra cykel som inte kostar allt jag äger och har Långcykling 15
The_Lost_Cyclist Vad kostar eg. Shimano XT i sverige? Långcykling 3
Christian1 Era bästa tips på leder/vägar för ca 1 veckas cykelsemester Långcykling 13
Dr manne Cykelsemester i Europa i sommar? Långcykling 3
perosen delvis betald cykelsemester Köpenhamn - Stockholm Långcykling 1
dabac cykelsemester med support i Norrland? Långcykling 2
bergdahl.olle Cykelsemester med småbarn Långcykling 5
Christian1 Sugen på cykelsemester v34 och/eller 35? Långcykling 5
Christian1 Tips på 1 veckas cykelsemester? Långcykling 1
upnorth Cykelsemester i höst Långcykling 0
Avskum Cykelsemester i Skåne 15 - 23 juli Långcykling 0
Christian1 Cykelsemester 16:e - 20:e Juni Dalsland Långcykling 1
Christian1 Cykelsemester 9-13:e Juni - Dalsland Långcykling 4
n.damra Cykelsemester till Amman, Jordanien. Långcykling 9
hannulan Cykelsemester med utgång från Göteborg Långcykling 4
Bohak Hund + Cykelsemester Långcykling 4
Magnus 1978 Tips på cykelsemester, 3-4 veckor? Långcykling 27
miyata Cykelsemester med barn Långcykling 9
j_stellan Bilder från cykelsemester Långcykling 8
Anders V Vardag och cykelsemester... Långcykling 1
j_stellan Bilder fraan cykelsemester Långcykling 3
mejsel ekonomi under cykelsemester Långcykling 6
rohubi 7-växlad cykelsemester Långcykling 15
Anders V Cykelsemester i Dalarna (Uppdaterad hemsida) Långcykling 0
Pixel Cykelsemester på Åland Långcykling 6

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.