Tappar satellitkontakten

Har varit ute i mer eller mindre tätbevuxen skog och upptäckt att min Vista ofta tappar satellitkontakten. Detta sker även vid relativt fri sikt mot himlen. Dessutom har den ganska svårt för att återfå satellitkontakten.
Är det nå´n som har samma erfarenhet?
Garantitiden är snart slut, så det gäller att åtgärda felaktigheterna innan dess.

Wicke
 
Känt fenomen

eTrexseriens litenhet gör att den antenn som får plats inuti den inte är lika känslig som den utanpåliggande på modeller som III+ eller V, eller den inbyggda i modell 76 (för att ta några exempel från Garmins modellserier).
Håll mottagaren plant, gärna lite ut från kroppen, när det är besvärliga förhållanden. Att gå över från batterisparläge till normalläge förbättrar också möjligheten att hålla igång mottagningen.

Anders
 
Göra åt?

Tja, göra åt och göra åt. Tipsen är väl något du kan göra, åtminstone. Förutom att köpa en klumpigare GPS, som har plats för en känsligare antenn, förstås.

Fast i vissa fall blir det lite märkligt ändå. Den nya 76S har en inbyggd antenn, som fungerar bäst när mottagaren hålls vertikalt. Men den inbyggda kompassen fungerar bara när den hålls vågrätt. Alltså kan man inte få bästa mottagning och dessutom använda kompassen.

Det är därför vissa modeller, som III+ och GPS V, har en svängbar antenn, så att man ska kunna ställa den så rakt upp som möjligt.

Vistans "patch-antenn" fungerar bäst när mottagaren hålls plant. Då fungerar kompassen också, så de är åtminstone överens.

Anders
 
Med "göra åt" menade jag att det kanske inte finns anledning att sända in den för garantireparation. De föreslagna tipsen är givetvis värdefulla

wicke
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.