Tältläger kring riksgränsen

Hejsan. Vi är ett gäng som tänkte slå upp / bygga ett läger någonstans kring Riksgränsen och göra dagsturer därifrån. Planerar att åka 3 juni. Nu till frågorna:
1. Vet någon hur det brukar vara med snödjupet i dalarna tex Vassivagge?
2. Har någon något förslag på något trevligt ställe att bo 10 dagar i tält? Med andra ord: Det ska vara ett ställe med snö och där det finns en hel del dagsturer att göra (både topp och lång)?
3. Hur ter sig lavinfaran i stutet av säsongen? Är snön i allmänhet mer stabil eller tvärtom??

Eventuella turförslag tas gärna emot.

// Morgan Sjöström
http://www.morganochtorun.se
 
Vi var ett gäng i Riksgränsenområdet förra veckan (9-14/5). Det som kan sägas är att det är relativt lite snö kvar i dalarna. Det gick att gå på tur i Vassivagge och mot Katterat men flera av bäckarna öppnade sig under veckan. Nu såg jag på prognosen att det skulle bli kyla och snö de närmaste dagarna så det kanske funkar någon vecka till.

På topparna och på själva Riksgränsberget fanns det snö. Min bedömning av lavinfaran under veckan var att det var mycket säkert. All snö var ganska kristalliserad och låg stabil. I skidområdet i Gränsen rådde en 1:a på "lavinskalan".

Sammanfattningsvis: häng på låset. På topparna finns det snö. Kan bli kallpuder (ev. lavinfara då) om temperaturen fortsätter enligt prognos. Gränsenområdet är ju ändå bäst så här års.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.