Syntetiska raggsockar?

Hej!

Jag använder av olika skäl inte ull, och vet nu inte hur jag ska klä mina fötter inför vinterns vandringar. Jag brukar köra med syntetiska funktionsstrumpor och dra en ullstrumpa över det, men vill gärna slippa använda ull. Vilka vettiga alternativ finns det? Jag har googlat som en tok, men bara hittat coolmax som tänkbar kandidat och jag är osäker på dess värmande egenskaper...

Hoppas på hjälp! :)
 
Ull är bra eftersom materialet (läs garnet) innehåller mycket luft som isolerar. Det är väldigt svårt att hitta syntetiska fiber som isolerar på samma sätt. Däremot kan du leta efter strumpor med mycket struktur, exempelvis frotté som innehåller mycket luft och därför isolerar. Dock tror jag att en tjock frotté i syntet värmer lika bra som en tunnare i ull. En kompakt strumpa i syntet kommer aldrig isolera speciellt bra.
 
Ha sockombyte i ull-syntet med dig och du kommer att hålla dig torr och varm. Blöta sockor torkar du under byxorna på lårens framsidor, glöm inte stora säkerhetsnålar och torka mens du går. Ha ett par torra till natten redo.
go tur
 
Många billiga raggsockar är ju gjorde i syntet. Såna där grå, fula, standardraggsockor som man kan se i div konstiga sportbutiker.
 
Helly-hansen sockor är bra. Fiberpäls värmer bra och torkar fort. Varma syntetstrumpor finns det gott om, men inte på fin-affär typ Naturkompaniet. Bensinmackar norr om dalälven eller jaktbutiker är bättre ställe att leta.

P.S. Att torka strumpor i byxora är effektivt, men man behöver inga livsfarliga säkerhetsnålar i närheten av kronjuvlererna för att göra det, det funkar bra att hänga strumporna över byx- eller kalsongkanten. D.S.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Kimkim Syntetiska skalkängor Kläder 3
Görane Syntetiska skalkängor. Kläder 8

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.