Sochi, Ryssland

Varit kring Adler nära Sotji.Mycket skogigt och kuperat.Rik växtlighet.höga skogklädda berg,och långt långt upp fanns snöiga områden (eller minns jag fel?).
Vi sprang mycket,bla över the och bambuplantager.
Inte varit på nån vandring utan bara "omkring i grannskapet".Det var i början på 80-talet.Vi blev riktligt upplysta om var Stalin hade varit,han hade ett ställe inte alltför långt ifrån Adler...
 
instämmer i brigas beskrivning. snön som hon nämner är kaukasus som ligger mycket nära sotji och adler. kusten är kuperad ner genom abkhasien, blir platt i georgien och åter kuperad vid batumi och vidare längs den turkiska kusten. observera att det ofta är näst intill omöjligt att vandra i skogen som störtar ner i svarta havet då undervegetationen är mycket tät och det ofta är extremt brant. det är regelrätt regnskog och om du åker till sotji ta med ordentligt med regnkläder för det regnar ofta och i stora mängder. men vackert är det, mycket vackert. sotji är en pseudourban djungel som erbjuder backiga stadsvandringar bland gamla murkna trähus och 60-talsfuturistisk realsocialistisk arkitektur begravd i en enastående grönska. intressant stad som blir smått olidlig efter ett par dagar, åtminstone under högsäsong.

fina bilder på din hemsida.
 
Jo, berg och fin natur verkar där vara gott om... men det är svårt att hitta info på nätet om det finns markerade vandringsleder, stugor att sova i osv... Era beskrivningar av naturen gör mig bara mer sugen på att vandra där... :)
 
jag har inte varit i ryska kaukasus men väl i det georgiska. några markerade vandringsleder såg jag inte men det fanns emellertid gått om omarkerade leder. sannolikt finns det markerade leder som utgår från den framtida os-skidorten krasnaya polyana, omkr. 60 km från sotji. lyckades hitta lite foton på:

http://sochi2014.com/34690
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
veni Kamchatka (Ryssland) Trekking 4
Vinylbrus Ryssland - Kamtjatka, Juli 2011 Trekking 2
Nyman Långvandringar i ryssland.. Trekking 0

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.