• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Kamchatka (Ryssland)

Länge har jag drömt om sedan jag såg ett avsnitt från serien Planet Earth om Kamchatka om att göra en resa ditt. Och nu blev den av och är nyss hemkommen från en 3-veckors rundresa i Kamchatka. Eftersom i Sverige inte finns en researrangör förutom "Världens resor" som har en 2-veckors tur som bara täcker södra Kamchatka åkte jag med "Diamir Erlebnisreisen", en tysk researrangör. Det var en av mina bästa resor någonsin och allt funkade bra. Det blev 8 nätter i tält, 4 nätter i enkla bergshyttor och resten i hotell. Jag flög från Stockholm till Moskau och vidare mot Petropavlovsk, världens längsta inrikesflyg (8 timmar lång). Framme i Petropavlovsk mötte jag de andra 11 deltagare och reseledaren som alla flög från Berlin. Hela resan var i samarbetet med "Volcano land" från Kamchatka och deras huvudguide som kunde engelska, vidare en assisterande guide som bara pratade ryska, en kokerska och en driver.
Infogar några bilder:
Bild 1: blick mot Vulkanen Tolbatchak vilken kunde bestigas av de som ville
Bild 2: Dead forest (efter Tolbatchaks utbrott 1975) med Tolbatchak bakom
Bild 3: Rysk brokonstruktion som skulle behöva en uppdatering
Bild 4: Björnar vid Kuril sjön som är känd för sin laxrikedom
Bild 5: Goreli Krater
Bild 6: Den aktiva vulkanen Mutnovski
 

Bilagor

Kan tillägga att vi fick besök av en björn i vårt camp vid sista natten. Han lyckades riva upp våran lilla toilet hytta trots viss bevakning. Som tur satt ingen i den.
 

Bilagor

Hej,
tack. Nja tror inte de är så mycket större än björnar i USA förutom Grizzly björn. Björnar finns det gott om och särskild vid Kurilen sjö där de kommer mycket nära människorna.