Silva M-serie

Någon som har denna pannlampsserie, en av dem iaf ;) och kan berätta lite? Sitter och kollar lite då jag behöver en.

Ska användas vid nattpaddling/landstigning.

M1 verkar ju ha bra prestanda, men jag vill gärna kunna byta batteri istället för att ladda ett batteripack när jag är ute i ett par veckor.

Reflektioner? Black Diamonds Zenix, Night Ray och Moonlight ser också intressanta ut..

// Jocke
 
Jag skulle inte köpa en M1 om jag vore dig. Jag har haft en och gav bort den efter en användning. Batterierna tar vansinniga 16h att ladda och batteritiden är rent sagt usel på grund av Silva fortfarande använder halogen. Om jag vore du så skulle jag kolla på någon av Princeton Tecs lampor. De finns att köpa på http://www.addnature.com och du kan läsa mer om dem på http://www.princetontec.com/. Black Diamond har även några mycket bra lampor i IPx7. De finns att köpa på http://www.getout.se/ och läs mer om dem på http://www.bdel.com/. Det finns många lampor, men ska du paddla med den så bör den vara vattentät (men måste inte vara avsedd för dykning), samt att den generellt sett bör ha en energisnål lampa ex Xenon, LED eller en kombination. Halogen bör du undvika idag när det finns andra alternativ. Själv väntar jag med spänning på den dag då man kan köpa en HID som pannlampa till vettigt pris ;)
 
Jag köpte nyss en Black Diamond Spaceshot 2 och jag är hittils nöjd med den. Dock uppfyller den endast IPx4, vilket talar emot den. Ljuset är dock bra.
 
Det jag främst behöver är ett lanternljus, iaf något som liknar och därför vill jag ha LED. Sen vill jag ha ett sökljus som ska uppgå till ca 50 m då jag vill söka av lämpliga platser att gå iland på och slå upp tält från vattnet.

Har kikat på Black Diamond Moonlight, men den har ingen sökljusfunktion.

Anledningen till att jag kikade på Silva M1:an var att den var billig numera, 495 kr.. M2:an för 295 kr..

// Jocke
 
Kikade nu på Black Diamond Gemini som har xenon istället för halogen. Lyser 70 m i 7 h samt 1000 h med 2 st LED. det borde ju räcka för mig?

// Jocke
 
Jag har en silva M4.
Inte världen bästa lampa men den funkar till mina ändamål. Jag har den mest när jag är i lägret, tältet osv. Har den även som varsel-ljus när man är ute och kutar i mörkret.
Ljuskäglan är har inte världens längsta räckvidd så ska du ha den till att reka tält och landstigningsplatser så kan det ju vara sjysst med en lampa som räcker lite längre. Vad gäller batteritiden så kan jag inte säga nåt eftersom jag inte använder lampan så mycket.
mvh/Samme
 
Härligt att höra, fick ett riktigt bra pris också, så jag kan väl inte vara annat än nöjd om den bara lyser ;)

// Jocke, som nu bara saknar en däckspåse och vill veta vart de finns att köpa?? Har en Reval Expedition..
 
jag vann en silva L1 och jag tycker att den verkar vara bra. Har en black diamond moonlight från förut men att L1 tar r6 batterier alternativt r14 istället för r03 och att den lyser lite starkare är inte fel Jag tror att det skulle vara ett bra alternativ. lite dyr kanske
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Merckx Silva 70P Paddling allmänt 12
Ode Frågetecken kajakkompass Silva 70. Paddling allmänt 4
pad Silva UN70, bra pris! Paddling allmänt 0
Mike C Silva Solar I? Paddling allmänt 3

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.