Seglingskurs för 10-åring i Stockholm

Min 10-åriga grabb vill gå en nybörjarseglingskurs i sommar, cirka en vecka med övernattning. Vad kan rekommenderas? KSSK eller Flottan har jag hört talas om, men Flottan kan jag inte hitta på Internet. Några andra tips?

/Raymond Bergmark
 
Leta på klubbar...

är inte fel.

Dessa arrangerar inte bara seglarläger, utan även vår-/höstträning en kväll i veckan.

På seglarförbundets sida http://www.ssf.se ska du titta under utbildning, varenda seglarklubb i landet som arrangerar seglarläger etc, tider och kontaktpersoner, hittar du där (fin service).:)

Jo det kan nog vara dags att boka redan nu.

/Björn
 
Friluftsfrämjandet igen

Friluftsfrämjandet på västkusten har seglarläger på Stora Kornö. Dom har nybörjarläger och uppåt (även vuxen). Mycket trevligt och ambitiöst. Tyvärr liksom det mesta snart fulltecknat.
http://www.frilufts.se/storakorno/
Ungdomsförbundet Sveriges Flotta http://www.ufs.se finns på Vitsgarn i Stockholms södra skärgård. Trevligt med flera olika stadier, men relativt dyrt. Dom har även utbildning till instruktör i förlängningen.
Man måste vara mycket tidigt ute för att komma ifråga på dom här lägren.
 
Seglaskola i skärgården !!!

Hejsan!

Det finns många seglarskolor för barn /ungdom. Men kvalité gällande utbildning och material kan skillja enormt, särskilt om man ser på priset!

Jag var med och startade upp en seglarskola genom Marinens ungdomskoler (Sthlms Sjövärnskår), för att yngre barn skall få chansen att ha en vecka i skärgården med segling, sjökunskaper och för att ha kul! Lägret är för barn/ungdom mellan 10-14 år.
Vi seglar 2-kroner, och lägret är ett dagläger i 7 dagar i jul -aug! Mer info kan du få om du går in på http://www.svkrf.se letar upp sthlms sida, och där kan du ta kontakt med någon...
Seglarskolan heter Klockis Seglarskola!

Lycka till! MVH/Kristofer Samuelsson
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.