Så går det !

Vuxna karar som är rädda för bävrar. Så går det när dagens människor blir allt mera alienerade från naturen.
 
Djurskräck

T o m ekorrar kan få folk att vilja låsa in sig. Har själv sett det...
Fast det var på asfalten....;-)
//J
 
rädd och rädd, men det är väl ingen som vill bli biten av ett trängt djur, om än aldrig så litet. En bäver kommer ju inte döda en vuxen människa, men ändå. Ver bara hur en rädd/ilsken katt kan bete sig. Inte så kul.

Därmed inte sagt att det inte är typiskt stadsbor att snacka mycket om hur ofattbar händelsen är, och sen dessutom inte lärt ungen att man ska vara försiktig med djur. Inte försöka "svärda" dom..
 
Ännu mindre djur...

Som riktigt liten blev jag överfallen och biten, naturligtvis helt oprovocerat, av en igelkott. Det var på Gotland, och morsans kamrat fick slå loss (o)djuret med en kvast, vilket var det som fanns närmast till hands.

Efter detta driver jag en hatkampanj mot
a) igelkottar
b) gotland
 
Riktiga hot

Som råttor har jag blivit anfallen av på 3 kontinenter. Så V V och håll snyggt samt bär hem soporna! Kvast är ett bra vardagsvapen i fler än ett avseende.
//J
 
"Det har nu gått en vecka, men Matilda pratar mycket om händelsen.

– Den var dum och den var arg på mig, säger Matilda om bävern till Östersundsposten.

Om hon träffar bävern igen ska hon "svärda den med ett svärd". "

---

Underbart.
 
rädd och rädd, men det är väl ingen som vill bli biten av ett trängt djur, om än aldrig så litet.

Blivit biten av en liten, liten pudel. Sylvassa tänder och sylvass stelkrampssputa efteråt. Dessutom tyckte damen att det var mitt eget fel. Hur kunde jag gå så nära hennes kelgris på en trottoar?!

Annars så är fästingar ett djur som gärna kan få försvinna. Ni här på den allvetande utsidan, vad fyller de egentligen för syfte? (och inga vitsar om att de fyller sin egen mage :) ) Inte f-n kan de vara till någon nytta. Eller?

"Svärda den med svärd"... Brosan jagade myror med hårspraysflaska och tändare efter att ha blivit biten. Mamma var inte så nöjd eftersom han jagade dem i hallen som hade plastmatta... Men det gick ändå hyfsat för ungen, nu är han brand-&riskingenjör - så kan det gå. Så låt henne svärda, det är väl dax för ett OS-guld i fäktning igen!
 
Senast ändrad:
Annars så är fästingar ett djur som gärna kan få försvinna. Ni här på den allvetande utsidan, vad fyller de egentligen för syfte? (och inga vitsar om att de fyller sin egen mage :) ) Inte f-n kan de vara till någon nytta. Eller?

Nja, nu är det väl så att alla arter har ett existensberättigande, om inte annat bör man låta dem finnas till för sin egen skull. Vad gäller fästingar hör man ibland att de är utan funktion i ekosystemet men detta är nog fel; som bärare av diverse infektionssjukdomar spelar de sannolikt en roll som begränsare av t ex smådjurspopulationerna. Så inte ska man utrota fästingarna, även om de kan vara nog så otrevliga för oss människor.
 
Drama på Kolbäcksån

Slagbävern har fått upp vittringen av mig. Man ser på svallvågerna att det är bara en sak som gäller. Att sänd mig till de sälla.

8645c8a0804100dcb346f6abdb947bc2.jpg


Att jag var illa ute märktes på bakgrundsmusiken dumm dumm dumm dumm.

I sista stund räddades jag av att fru bäver skrålade i bakgrunden att herr bäver skulle ta sin lata rumpa och pallra sig hem och fortsätta med altanen

Man får verkligen hoppas att Slagbävern i artikeln avlivades på sedvanligt glesbyggsmaner strypsnara. två vedträn, skoter, väghyvel, hårspray m.m
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.