Regnställ Akut

Dottern skall iväg på sin första scouthajk och är i akut behov av nya regnkläder som tål lite tuffa tag. Tacksam om någon har bra tips på vad man skall välja.
 
Vi har 'vanliga' regnställ till våra barn. På ett står det visseligen att det andas men är inget märkesställ. Verkar dock hyfsat robust.

- När det regnar rör det sig inte lika mycket i regnet som när man går med ryggsäck.
- Om de inte är nästan färdigvuxna så svettas de mindre.

Dvs pga kropsliga förutsättningar och aktiviteterna i sig har de mindre egensvettproduktion än en vuxen som vandrar intensivt. Altså mindre egenfuktighet som ska transporteras ut.

- Det kan gå rätt vilt till och då är det träligt om ett dyrt regnställ går sönder. Hellre robust än andas altså.
 
skitdyrt...

...musto kör min dotter med...men hon seglar...också scout...de andra har helly hansen...typ...och du kan hitta en del i sportaffärer som duger...är hon landscout är det nog bättre med något lätt...det är tungt att gå o släpa på regnkläderna...om det inte är någon jättestapats är det nog vikten som är bra att kolla..det finns ju nätaffärer om man inte vill gå till närmaste sportaffär...klädaffärernas regnkläder (typ lindex) är oftast både tyngre och mindre bra...men lätta regnbyxor och en regnjacka som går att ha som vanlig jacka är ju också ett alternativ...lycka till önskar anna
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Ölandstoken Lämpliga Regnställ?? Barn och friluftsliv 10
Solstorm Regnställ Barn och friluftsliv 2

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.