Ramundberget, Snowkite-premiär 06

I måndags blåste det strax över 37 meter per sekund och det är inte utan att vi orade oss lite för stormar även när vi kom upp. Under 6 timmars resa från Stockholm vandrade vi mellan hopp och förtvivlan men när vi kom fram kl 04:00!!! låg vinden på ca 4msek!! I morste blåste det 8.
Tills vi äntligen vaknat och tagit oss till toppen, packat av och rullat ut kiterna. Då tog det 10 minuter tills vinden toppade en bit över 20 msek och det var bara att göra samma övning, fast tvärt om :?
(Fast lössnöreporna i pisten på vägen ner var ju kanon! 10cm nysnö på manchester)

Nu fick vi fotfarande en bra kitedag då det inte finns en bil i dalen och parkeringarna är snöiga men ärligt talat så är det ju "toppen man vill åt". Skidskolans snowkiteinstruktörers dök upp och med ett tag också, trevilgt folk.

Imorn, nytt försök. Upp lite tidigare :)
Förhoppningsvis blir det några längre repor imorgon, på rek-turen som vi han med med hjälp av skoter innan kitestarten idag så vart vi helt imponerade av Snowkitebarheten här. De stoooora vidderna och den blandad terrängen med kuperade och flacka partier lämnar nått till alla kitare. Snön är kanon och så fort man tagit liften till toppen så åker man ca 100 m skidor innan man packar upp kiten. Helt klart bland de bättre snowkite spotsen i Sverige, med egen Snowkiteskola. Rekommenderas. :D.
 
Du har inte testat på Flatruet (osäker på stavningen) man tar av åt höger till Ljungdalen när man åker från Funäsdalen mot Ramundberget...

Gigantiska vidder med snö, och vackert är det också...

Gustaf
 
Det vart en dag på vidderna med bra vind. resten av tiden fick vi slåss med turbulenta vindar i dalen. Får skriva mer om det senare. Men jag är jäkla sugen på Flatruet i typ februari/mars nånstans. Måste vara kanon :)
 
Jag ska till Funäsdalen åker den 27e... hur är snöläget??

Inte bara i backarna är jag intresserad av utan även hur det är i pisterna.

Gustaf
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.