Pico Mountain Azorerna

Flyger till Azorerna om en vecka för att segla. Men som vanligt åker vandringskängorna med. Någon som varit uppe på Pico Mountain på ön Pico? Som inte är ett berg utan en vulkan. Har försökt hitta info på nätet men inte lyckats så bra och vore därför tacksam om någon vet t ex hur lång tid det kan tänkas ta att bestiga, hur svårt osv.
Även hur flygen går mellan öarna? Jag landar på Sao Miguel och ska ta mig till Faial, och kanske då även Pico om tiden medger en liten hajk i väntan på bra seglingsväder.
/Susanne
 
Vandringen på Azorerna är hur bra som helst. Se bara till att ha ordentliga lunchpackar med er för det är svårt med bra restauranger på ön...

När det gäller just Pico så finns det ett par olika vägar upp. Vi kom från nordsidan på ön och körde upp bilen så långt det gick på en av grusvägarna. Sedan hade vi bara 3 timmar till toppen. Kan inte säga något speciellt om själva turen eftersom det var tjock dimma hela tiden och vi såg inte ett skvatt. Men vi kom upp iallafall... :)

Ett grundtips om ni vill vandra är att gå in på en turistinfo och be om små pamplets till vandringar. Där finns de olika utmärkta.

Have fun!!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.