Östermalms IP?

Är det någon som vet när ÖIP:s rundbana öppnar? Har för mig att jag läst någonstans på Stockholm.se att det är 1 november men hittar ingen info nu. Bara om ishallen.
 
Typ 1 dec

Telefonsvararen på 08-508 283 54 ger uppdaterad info (ibland stängt för tävlingar t ex).
Nu verkar den inte fungera, men runt 1 dec (+/- några dagar) brukar den öppna.
 
Telefonsvararen på 08-508 283 54 ger uppdaterad info (ibland stängt för tävlingar t ex).
Nu verkar den inte fungera, men runt 1 dec (+/- några dagar) brukar den öppna.
Telefonsvararen är ju bara en Teliaröst som säger att man ska prata in ett meddelande! Inte så mycket info där inte...
 
Telefonsvararen är ju bara en Teliaröst som säger att man ska prata in ett meddelande! Inte så mycket info där inte...
Under säsong fungerar telefonsvararen bättre än så - då finns där ett intalat meddelande. Och meddelandet på telefonsvararen uppdateras snabbare än infon på webbsidan. Även om själva rundbanan inte kan öppna den 1 dec p.g.a. t.ex. mycket milt väder och/eller dåligt fungerande kylaggregat (det har hänt) så brukar åtminstone telefonsvararen fungera den 1 dec och då informera om läget.

Säsongen på rundbanan brukar börja kring den 1 december och sluta några dagar, ibland en vecka, in i mars. Vecka 9 - sportlovsveckan - brukar vara sista veckan rundbanan har öppet.

Om vädret är gynnsamt (dvs kallt) kan rundbanan öppna tidigare och/eller stänga senare. Det har hänt vissa år, men är inget som utlovas i förväg. Om kylaggregatet fungerar dåligt kan öppningen försenas, och rundbanan kan även stänga redan i februari - det har tyvärr också hänt. Dock har kylningen renoverats för några år sedan så sådana problem borde inte uppträda nu.
 
Förslag på alternativ till ÖIP?

Är det någon som har något förlag till ett alternativ till ÖIP, innan sjöisarna börjar frysa ordentligt?
 
Tredje gången gillt !!

Vintern 2008-2009, den första vintern efter senaste renoveringen av kylanläggningen på Östermalms IP, var det meningen att inte bara rundbanan skulle spolas utan även planen i mitten, mellan rundbanans båda halvor. Men det blev inte av - till nästa säsong skulle det dock ske.

Vintern 2009-2010 blev det heller inte av att spola centralplanen, och ingenting sades om detta.

Men nu, vintern 2010-2011 dvs tredje säsongen efter senaste renoveringen, har centralplanen spolats! Den är tänkt som en "lekplats" så att barn kan åka där ostörda av hastighetsåkarna, och tvärtom. Men den ger också möjlighet att åka i olika mönster om man så vill. T.ex. i en åtta - men det bör förstås göras bara då det är mycket glest med andra åkare på banan, eftersom man då åker "mot riktningen" i ena böjen på banan.

Hursomhelst, isen på Östermalms IP har just växt och blivit större.
 
När öppnar ÖIP?

ÖIP säger på sin webbsajt att dom ska öppna den 1 december "om vädret tillåter".

På söndagen den 27 november började dom vattna konstgräset, gissningsvis för den kommande isbanan. Jag tror inte dom får den klar till på torsdag den 1 dec. Kanske till helgen den 3-4 dec? Vi får se....
 

Liknande trådar

Logga in