Nyår i Helags...

Hej!

Vi funderar starkt på en tur till Helags i nyår. Vi = friluftsvana men ej vinterfjällvana föräldrar och dotter på två år. Önskar lite tips!

STF har ett paket där man kan åka bandvagn (!) hela vägen fram till stationen. Låter bra tycker vi. Sen så krävs ju eg inte så mycket mer än att bara vara där. Det blir nog max två eller kanske tre nätter, så vi har inga problem med att bara ta det lugnt, bygga snögubbar å så.

Men frågan är - kan man ta sig runt UTAN skidor? Kan man ta sig nån vart med vanliga längdåkningsskidor (såna kan vi nog låna av några vänner)? Eller finns det nån möjlighet att hyra turskidor där eller nåt?

Andra utrustningstips för en sån här tur, som eg. inte har så äventyrliga inslag?

TACK!
Gunilla
 
Nyår i Helags

Kul idé, jag har själv en tvååring, som dock inte var med när jag var i Helags i mars. Hur som helst kan man hyra turskidor av äldre modell i Ljungdalen, vid skidliften. Ring turistbyrån för mer info. Att hasa runt på längdskidor utan stålkant går nog om man inte har några krav, men det kan vara mycket isigt där och spår finns knappt. Men att åka runt stationen går säkert. Möjligheten att gå runt där uppe beror nog mest på snötillgången, men räkna inte med det. En rekommendation för utflykter är att ta med en vindsäck. Då kan ni fika ute oavsett väder, och tvååringen tycker nog att det är roligt. Ha så trevligt!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.