Navigationsprogram med surfplatta

Har ingen surfplatta, men undrade mest om råd och tips till att använda en sådan med navigationsprogram: Laddas kartorna ner och går det att köra offline med bara GPS och annan sådan livsnödvändig information inför ev köp. Tänkte lägga den under plastskydd på cykelväskan fram så kan man glo på den medan man cyklar och paddlar etc. Google maps/ Google earth och fri programvara jämfört med redan installerade program och sådant är bra att veta.
 
Tidigare trådar har indikerat gällande smartphones att det är dåligt med bra program för detta. Verkar krångligt men det finns.
 
Det framgår inte vad det är för surfplatta. För Android gillar jag OruxMaps.

Det ingår visserligen inga kartor, men det går att hitta info t.ex. om hur man konverterar Gröna Kartan och det går att göra egna kartor från olika kartor på Nätet med ett program (för datorn) som heter Mobile Atlas Creator.
 
Ok, bra info

Tackar, har provat mest en Android platta samsung. Gick inte att kolla kartor på den utan nätanslutning i butiken i alla fall. Tackar för tipsen så långt.
 
Vad du kan göra på surfplattan beror ju på vilka appar du använder... Normalt levereras grejerna bara med Google Maps och den är ju gjord för att användas med nätuppkoppling (fast nyare versioner kan spara ner delar av kartan för offline-användning, men det måste initieras manuellt).
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
S Jonstorp Navigationsprogram för CE.net Navigering 0
Varning för navigationsprogram Navigering 6

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.