Mesh?

Hej

Undrar bara hur man ska ställa sig till innertält som delvis är tillverkade av mesh.

De skandinaviska tälten jag tittat på är i stort sett aldrig det, medan till exempel North Face har många modeller som delvis ser ut som myggnät (innertältet alltså)

Blir det kallare, snöar det in eller vad är det frågan om... (fungerar det kanske alldeles utmärkt även i svenska rusk-förhållanden?)


MvH

Anton
 
Inte för vinterbruk

Om du tittar på dom tält som har innertält tillverkade helt eller delvis av myggnätsväv så är det uteslutande 3-säsongerstält. Inget för vinterbruk alltså. Precis som du själv skriver skulle man förmodligen få innertältet fullt med snö. Inte kul. För svenska sommarfjäll duger det naturligtvis. Vitsen med att tillverka innertältet i myggnätsväv är framförallt att man kan slå upp enbart innertältet som skydd för insekter om vädret är sådant att man inte behöver yttertältet. Svenska tält är i allmänhet inte konstruerade för att sättas upp med enbart innertält. OK, det går kanske. Vädret i svenska fjällen är heller inte sånt att man gärna går och lägger sig med bara innertältet uppslaget.

/Thomas J
 
anton_karlsson_78@yahoo.se; sa:
Hej

Undrar bara hur man ska ställa sig till innertält som delvis är tillverkade av mesh.

De är bra till vad de är avsedda för - sommartältning och ev sen vår och tidig höst. Jag har själv ett enmanstält från Jack Wolfskin med meshinnertält. Suveränt bra att rulla bort yttertältet och sova myggfritt under "bar" himmel under sommaren, men inget för de kallare årstiderna.

Lennart
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.