letar tur i osloområdet

Hej skall till oslo i helgen och tänkte ta med cyckeln hade tänkt mig ca 30 km om ni vet någon bra tur eller vart man kan hitta information om bra turer är jag tacksam
 
Ta spårvagnen till Kjelsås vid Maridalsvannet (en sjö) cykla på grusväg/grusstig till Movann (alternativt kan du ta tåget dit) därifrån tar du till vänster upp till Tømte, där kan du ställa cykeln för att gå upp på Mellokollen 550 möh (ca 1.5 km) med otrolig utsikt över Oslo och fjorden utan massa folk som är vanligt under helgen. Från Tømt går grusvägen ner till Øyungen (en sjø) vidare till Kikutstua (en sportstuga med servering) eventuell upp på Kikut toppen 660 møh med också fin utsikt. Kikut - Kobberhaugstua - Holmenkollen och därifrån en lång nerförsbacke till Oslo centrum eller spårvagn.

Ett annat allternativ är att ta tåget upp till Roa och därifrån cykla hela Nordmarka från nord till Syd, det är en mkt fin tur.

Alla grusvägar i Nordmarka har bommar och är stängda för "turist"-biltrafik dvs för alla som inte bor där, några tiotals familjer.

Det kan dock ha kommit en del snö till helgen....

God tur i världens bästa cykel och skid stad.

David
Oslo
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.