Lättast plats att överleva?

Om man skulle spendera 1-3+ år i vildmarken med utrustning vart tror ni bäst plats skulle vara för att klara av det??

I Sverige känns ju som att vintrarna blir för tuffa.

Någon som vet vart ideal plats för överlevnad är, i vildmarken alltså? Där det inte blir för kalla vintrar, inte för svårt för att få tag i mat/vatten och inte heller för varma ställen så man dör av uttorkning.
 
Ska jag vara lite kvick så är det nog det ställe som du har träning, utrustnining och erfarenhet av. Dessutom behöver du nog lite tur.
 
Om man skulle spendera 1-3+ år i vildmarken med utrustning vart tror ni bäst plats skulle vara för att klara av det??

I Sverige känns ju som att vintrarna blir för tuffa.

Någon som vet vart ideal plats för överlevnad är, i vildmarken alltså? Där det inte blir för kalla vintrar, inte för svårt för att få tag i mat/vatten och inte heller för varma ställen så man dör av uttorkning.

du säger vildmark.. centrala malmö är iofs en djungel men det borde va rätt lätt
 
De flesta platser som uppfyller dina kriterier är väl inte särksilt vilda längre, just på grund av att de varit rätt populära att bosätta sig på..
 
Svartedalen där jag växt upp finns det grottor att bo i, fisk i sjön som inte kräver fiskekort samt nära till rent vatten. Väldigt mycket bär och svamp samt olika ätbara växter. Problemet med så lång vistelse är väl att få markägarens tillåtelse för det kommer ju kräva åverkan.
 
Ja, som cremytos säger, det svåra lär ju vara att inte bli bortkörd av markägare eller myndigheter.

Själv har man nog inte så stor chans heller. Alla jägar/samlarfolk jobbade i grupp.
 
för att bli lite mer seriös så kan man väl säga att det vore bra med en plats där man lätt kan börja bruka jorden och få mer än en skörd per år, då tittar vi nog på platser vid ekvatorn. Var för en herrans massa år sedan i en bergsby på Dominikanska Republiken, jorden var bördig med flera skördar, massa med skog (borde finnas mkt frukt/bär/mindre villebråd) samt du kan nog hitta en plats där du kan vara ostörd. Vet iofs inte om det fanns några större vattendrag, men det finns det nog.
Tror nog inte på jägar/samlaridéen förutom under en kortare period, satsa på småskaligt jordbruk så kan du nog bosätta dig där för evigt.
Hörde talas om en kvinna i Sibirien som hade bott där med sin familj hela livet, alla var döda förutom henne, hon klarade sig i alla fall i bistert klimat.
 
Att överleva långsiktigt är en gruppsamarbete, är man jägare/samlare så måste man ha tillgång till flera tusen hektar mark som man är ensam om utan konkurrens (varför tror ni krig och revirhävdande och 'äganderätt' existerar - i grund och botten handlar det just om tillgång till tillräckligt mycket mark - att det görs svärd av plogbillar beror på att man vill komma över mark för att göra om svärd till plogbillar igen...)

skall man nyttja marken effektivare (dvs. mindre mängd mark per människa) så handlar det om djurhållning och jordbruk.

Tittar man i äldre svensk jordbruksrelaterad litteratur så finns det ganska klara regler på hur mycket mark, hur många djur etc. man behöver för att klara en familj och även markens värdering när det gäller produktion av föda och växtlighet på olika platser i sverige - detta innan jordbruk börja smörjas med fossila bränslen (driva traktorer, konstgödsel etc) och den vägen mer än fördubblade matproduktionen per bit mark med 1/10-del i arbetsinsats, och när oljeeran är över så småningom kommer dagens produktion att halveras och arbetsinsatsen 10-dubblas igen till nivån före 1900-talet, och även den rika världen får svår matbrist och strider blossar upp om jordbruksmark, billig arbetskraft mm. igen. vilket inte många tänker på i miljödebatten...

när det knorrar tillräckligt mycket i magen så är inte ipoden, nallen eller facebooken det viktigaste längre...


Dessutom krymper världens tillgång till jordbruksmark hela tiden pga. övernyttjande och ensidig drift, förgiftning med tungmetaller (tex avloppsslam på åkrar och från konstgödsel) och allmän jorderosion pga. kalhyggen mm. omkring jordbruksmarken.
 
Den som inte kan odla lär inte överleva av att få jordbruksmark. Experimentet i Nigaragua i skala 1:1 var en katastrof för alla inblandade........
Likaså med jakt och fiske, även om det senare är lättare att lära sig och sköta än det förra. För en novis räcker det inte med tur och större yta utan det krävs yrkesfolk som samarbetar i grupp, nog så svårt socialt för vissa...
Den som behöver fråga besitter knappast färdigheterna till nog nivån.....
 
det är väl ändå så att man som människa kan komma till en ny plats för att börja om på ny kula, förr i tiden fanns det väldigt många nybyggare som åkte till fjärran länder, och de klarade sig (inte alla dock). I dagens högteknologiska värld har man kunskapen framför sig, jag tycker det är en fråga som är intressant, att dra från detta samhälle där merparten vallas in i ett sätt att leva.
Om man inte spänner bågen får man aldrig svar. Den kanske brister men då har man i alla fall försökt.
Om ni har intresse för människor som vill tillbaka till jägar/samlarstuket, sök på primitivister eller gröna anarkister. Kan vara läsvärt.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.