Kustnära nätfiske

Mycket vettigt och ett litet steg i rätt riktning. Själv skulle jag vilja förbjuda all slag nätfiske överhuvudtaget...Utopi :(
Varför ska en liten klick (yrkesfiskare) få i stort sett fiska ut alla bestånd, och sedan skylla på det fria handredskapsfisket. ofta får man höra att "det fanns mer fisk förr i den här viken, för ett par år sedan drog jag upp 400kg abborre. Och nu finns det inte så mycket, jäv*a spinnfiskare!!"
Det är ju konstigt...Jag blir så förbannad att jag kokar....
 
Regler för nätfiske

På länsstyrelsen hemsida finns dokument för fiskeregler i havet, se länkar nedan för regler i Västra Götaland. I detta dokument anges fredningsområden där nätfiskeförbud råder (dock är fiske med ålryssja/tina samt fiske efter hummer tillåtet under vissa förutsättningar och tider). Bland annat omfattas Saltholmen och Långedrag av Rivö fjords fredningsområde. Tidvis har det varit väldigt mycket nät på dessa platser vilket alltså är förbjudet. Skulle någon se nät där går det bra att ringa Kustbevakningens Ledningscentral på telefon 031-7279100 så kommer de förhoppningsvis ut och kollar.

http://www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/amnen/Fiske/Fiskebestämmelser1/Fiskeregler_i_havet.htm

http://www.lansstyrelsen.se/NR/rdon...A84C-1EA31078B2CE/0/fiskeregler_2010_webb.pdf
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
thureb Nätfiske från kajak. Fiske 8
mr.murphy Nätfiske Fiske 10
peppe_malmqvist Regler för nätfiske? Fiske 9
avslutat_medlemskap_2012 Nätfiske Fiske 5

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.