Knop för prusikslinga

Vad finns det för alternativ när det gäller knutar till en prusikslinga, och vad finns det för pros and cons med de olika valen?
 
Jag tror jag endast har sett dubbel eller trippel fiskarknop i sammanhanget, men varför använda något annat än en knop som fungerar perfekt för jobbet?
 
Jag tror jag endast har sett dubbel eller trippel fiskarknop i sammanhanget, men varför använda något annat än en knop som fungerar perfekt för jobbet?

Tja, bra fråga. Jag har inget argument mot det, men jag vet helt enkelt inte vad som är standard och om det finns fullgoda alternativ. :)

Jag kan formulera mig enklare: Vad ska jag använda för knop när jag knyter en prusikslinga?
 
http://www.scribd.com/doc/65001080/16/Kurs-for-firningsinstruktor#page=35 Jag tycker en överhandsknop i droppform är det bästa, eftersom den tar minst rep, lätt att ta upp, tillräckligt stark samt att den inte ligger i vägen i karbiner och liknande på samma sätt som knutar i ringform (dubbelfiskarknop eller Rethreaded Figure Eight (sista ifrån http://www.chockstone.org/TechTips/JoinRopes.htm )).

Jag vill inte ha dubbelfiskarknop för att den tar mycket snöre och är svår att få upp. Det är användbart att kunna knyta upp sin prussik.

Förvaring av prussik:
Knuten runt ryggen av selen, knuten i kritpåsen samt i karbin, en i fickan. De knutna prussik behandlar jag mer som en reserv om jag har glömt prussik i karbin. Till reppåsens midjeband tycker jag ett med plastspänne är bäst, annars något starkt som går att använda som firningsankare. (Ja, jag har tråkigt)
 
Gå och lägg dig jonas. Se till att vara pigg efter midsommar för då blir det afterburner som uppvärmning, sen bara ökar vi!
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.