Klickande i vevpartiet..

Hejsan!

Har lite funderingar angående ett klickande ljud som hörs i vevpartiet när man belastar tramporna.. Hörs bara ibland, oftast när man tar de första 4-5 rejäla trampen..

Först trodde jag de var pedalerna som inte var fastdragna och de verkade faktiskt bli lite bättre efter åtdragning, men nu sitter dom som berget och klickandet har kommit tillbaka så de är nog inte därifrån de kommer.

Nån som har ideer om hur jag åtgärdar detta?

/Johan
 
klickande

Det är antagligen vevlagret som klickar, åtminståne om det är en Cannondale.
Ta av vevlagret, fetta in gängorna å sätt tillbaka så kommer det att funka igen.

/Thomas
 
Renjör och fetta in!

Detta är ett väldigt vanligt problem bland mountainbike cyklister som cyklar mycket. Minsta gruskorn kan få det att knaka i vevpartiet. Renjör ordentligt görna med tryckluft och fetta sedan in delarna ordentligt vid montering. Ibland så vibrerar skruvarna i klingorna loss och då uppstår också ett klickande ljud så prova att dra skruvarna till klingorna också.
 
Bodyn

Det behöver inte vara från vevpartiet det klickar. Jag hade samma klickande vid belastning och jag lyssnade mig grå för att försöka lokalisera ljudet. Drog åt vevarmar mm. Nu har jag dock fixat ljudet, och det var frihjuls bodyn som lät. Bytte den i går och nu är det knäpptyst.

/Anders
 
Eftersom ljud fortplantar så kan det vara svårt att lokalisera knäppningar mm.Hade liknande symtom på min Gitane och det var baknavet som hade spruckit,på min Oden höll ena pedallagret på att knäppa så ljudlokalisering kan vara svårt. Mvh Janis
 

Guest

Gäst
Pedaler

Har en Scott Tampico -03 som började låta "klicka" från vevpartiet efter ett par månaders körning. Monterade bort båda pedalerna och kollade lagren, vilka knappt var något fett i alls!. Knepigt eftersom cykeln är ganska ny.
Tryckte i nytt lagerfett och satte ihop igen. Tystnade direkt efter denna enkla åtgärd.

/Torgny
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Pampero Något att ha under vevpartiet Mountainbike 6

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.