Klätterpolare i Gbg

Hej,

undrar om det finns någon därute som skulle kunna tänka sig att hänga lite vägg med mig :) Skulle ju bli såååå glad!!! Har klättrat till och från ett par år och tycker att det är OTROLIGT kul. Tyvärr blir det inte alls så mycket klättring som jag hade velat, främst beroende på att jag känner alldeles för lite folk som håller på. Jag har mest normala, sansade vänner som inte alls delar mina passioner för äventyr och uteliv i div former...Har varit nere på Klätterfabriken litegrann på vintrarna, men känner att det är svårt att utveckla sig och komma vidare när man är själv och ny. Skulle tycka att det vore riktigt kul att komma i kontakt med lite nytt folk och ta tag i klättringen på allvar.

Anyone?

Ajö
Jennie
 
glad

Topprep, 5-6. Ganska basic mao, tar mig ANTAGLIGEN upp mer på envishet och vilja än en lysande teknink :)
För övrigt är humöret är på högsta nivå, humorn är dessvärre riktigt låg...

Jennie
 
Hösten är på väg...

Jovisst klättrar jag gärna!!! Tråkigt bara att det börjar bli så blött och kallt... Ligger på samma nivå. Kör helst topprep och klättrar inte mer än 6.

Hör av dig på bpette@spray.se om det låter intressant...
/Björn
 
jag vill gärna ....

....bli din klätterkompis. Befinner mig i exakt samma situation och vet att det finns fler som älskar att klättra men att det kan vara svårt att komma igång själv. Jag har precis upptäckt tjusningen med att leda och tycker att en blandning mellan bouldring på fabriken och ledklättra på Fysiken hade varit perfekt. jag ska till Fabriken ikväll vid 7, så kom dit om du har tid.

Hälsningar Jessica
 
Va kul

Hallå Jessica,

Va kul att du svarade. Hade ju varit kanon om man kunde få fart på inomhusklättringen under vintern! Så är vi riktigt taggade för klipporna till våren...:). Typiskt att man precis lyckat boka upp sig för kvällen...Om du har tid och lust på lördag fm så träffas jag GÄRNA då.

Ha det gott!

Jennie
 
Hallå alla

Jag började klättra när jag var nere och i alperna på säsong och är sugen på att fortsätta här hemma. Dessvärre var jag småskadad hela sommaren så jag har endast kunnat säkra, någon klättring har det inte blivit. Det suger ju ganska hårt i längden och nuär jag nyinflyttad i Göteborg. Så jag är sugen påatt klättra med nån och undrar lite var man kan klättra över huvudtaget.

Hade alla
 
mer klättring

Att bara säkra alstrar ju inte ut alltför mkt adrenalin på sikt, alltså har vi en till att räkna in i skaran av folk som vill mer än vad förutsättningarna har tillåtit :)

I Göteborg är det ju framförallt Utby som är det största klätteromr. Vet inte hur väl du känner till Gbg med omnejd, men det ligger vid Partille och man tar sig dit på 10 min med bil. Det går oxå alldeles utmärkt att cykla eller åka buss så gott som ända fram. Det finns oxå en del att klättra i Lerum som ligger ytterligare ett par mil norrut. Bra bouldring finns det tydligen ute i skärgården, framförallt på Hönö. Har inte testat själv, men så säger dom som vet. På inomhusfronten finns Klätterfabriken i Gårda eller Fysiken i Johanneberg.
Finns det kanske nåt mer ställe???

Uppenbarligen finns det ett antal klättersugna människor som skulle tycka att det vore kul med lite nya kontakter. Kanske kunde man dra i gång lite inomhusklättring här i vinter om intresse finns? Kan ju vara kul att träffa lite likasinnade och se vad det blir av det...

THE MORE THE MERRIER :)

Jennie
 
Tips på klättring

I helgen var vi några nybörjare med på Göteborgs klätterklubbs höstresa till Bohuslän. Vi klättrade på en klippa vid Nordens ark (Nordens Arkklippan?)som jag verkligen kan rekommendera. Lederna är ganska långa (ca 40 m) svårighet ungefär 4 och uppåt, så man måste ha goda röstresurser för kommunikationen :)
Nackdelen är förstås att man måste ha bil för att ta sig dit. (Det tar 1,5 h ungefär).

Vill också tipsa om http://www.jug.nu, där förare finns för Göteborgsområdet.
 
miss

Men Anders, kunde du inte sagt det liite tidigare :) DEN helgen hade jag velat vara med på! Lät ju som en mycket trevlig liten utflykt. Får testa klättringen där vid tillfälle.
Tack för juglänken, hittade en hel del matnyttigt. Nåt tips på bra karta där man hittar fram till alla olika klippor?

Ha det gott alla!

Jennie
 
Karta

Om du klickar på "GÖTEBORG" i den vänstra menyn i Jugs Västkustguide så får du upp en bra översiktsbild. Denna och vägbeskrivningarna till varje klippa borde räcka tillsammans med vilken karta som helst, t ex telefonkatalogen eller "Turistguiden" som går att hitta gratis lite varstans.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.