klätterlekar sökes!

Ska börja hålla klätterskola för barn nu i vår!Gymmet har en hel del lekar redan uppskrivna men varför inte kolla med alla smarta människor härinne om ni har några tips å trix som ni själva prövat på eller hört talas om!
Alla ideer välkomnas!
 
Boulderlek

Klättrare 1 kör 4 grepp.
Klättrare 2 kör samma sekvens men lägger till 2 grepp.
Klättrare 1 lägger till ytterligare 2 osv.
 
Sätt upp "kontroller" på olika leder. Det hehöver inte nödvändigtvis vara ända i toppen, på en svår led kan man t.ex. ha en halvvägs och en i toppen så att man kan ta en kontroll även om man inte kommer hela vägen. I slutet räknar man ihop hur många kontroller man tagit.
 
Kolla med förbundet och deras krabat kurs de har både lekar, övningar och annat som kan vara bra att kolla på innan man släpper upp de små battingarna på väggen!
 
På en klättervägg , kan man "guida" den som är på väggen genom att peka med
en pinne/liknande vilka grepp man får använda o inte.

//L
 
Ta små papperslappar och rulla ihop till bollar och göm i greppen. Olika färg på lapparna ger olika poäng. Se ut ett startgrepp och låt barnen leta, en i taget, tills de inte orkar mer. Kul för vuxna också! : ) Har man klättrat lite längre, kan man ha som krav att man måste klättra tillbaka till startgreppet för att få kamma hem poängen. Eftersom bollarna lättast göms på väggar med lite överhäng, kan detta dock vara jobbigt.
 
[OT] Beer Open

Jag tycker detta låter som ett utmärkt upplägg för Karbin istället för ROpen. Fast lapparna berättigar till bira, starkare dylik ju högre man kommer.

Det fina i kråksången är att konsumtionen per capita blir ganska självreglerande (utom för dom som klättrar bättre ju mer packade dom blir, men ändå).
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.