kevlar mithril = overkil ?

Klaga in på stavningen den var ju tvungen för att får rimmet att sitta.

Min fråga är som följer.
Klättermusen Mithril Kevlar Tröja.
Är det någon som har en sådan? i mina öron låter det bara som ett skrytplagg för dom som har för mycket pengar? (iofs verkar klättermusen erkänna det i katalogen men ändå) Är den så mycket hållbarare än den vanliga mithril tröjan?

*nyfiken*
/m
 
Jag har ängnat mej åt lite trådarkeologi och undrar om det är någon som har eller har testat en Klättermusen Mithril Kevlar?
Hur mycket skiljer i slitstyrkan mellan den och den vanliga?

/Emanuel
 
Helt utan att svara på frågan, så vet jag om en enda människa som slitit hål på en av klättermusens kevlarförstärkningar. En kompis som åkte traktorslang efter en bil ramlade av på en grusad väg i hyfsad fart, gled på ena underarmen en bit. Det gav en reva på ett par centimeter i kevlaret, i ö ingenting.

Så ja, det låter som overkill.
 
Så här skriver KM om sin mithril kevlar;

Ärligt talat finns det inget funktionellt motiv för att använda detta exklusiva material i en tröja, det är verkligen en klar överdrift. Men om du köper den, var beredd på att trivas med den resten av livet, och glöm inte att skriva in den i ditt testamente.

....håller helt med KM, det är overkill...men det betyder säkert att massa snubbar behöver en mithril kevlar på afterski ;)
 
Jag har en Mithril kevlar

Jag tror nog att den vanliga varianten är tillräckligt slitstark den också. När jag köpte min kevlarmodell så var det den enda på rea så det var priset som styrde. Enda egentliga fördelen jag kan komma på (jämför nu med de vanliga mithrilbyxorna) är att den inte blir lika skitig i tyget och är mycket lätt att återställa i fält från fiskslem och blod. Om man nu sysslar med sådant. Hur hållbar den är vet jag inte förrän den går sönder och det dröjer nog ett bra tag till.

Man ska inte tro på allt som står i tillverkarkatalogerna. Så mycket häftigare är den inte.

Hälsningar

Tommy
 
Tack för svaren.. jo det verkar ju var helt onödigt men på något konstigt vis så blir man ännu mer sugen då.. haha

Anledningen till att jag funderade lite var attaddnature säljer just nu en vanlig mithril för 1499:- Blev lite sugen men färgen var verkligen ingen höjdare. så jag väntar nog till jag hittar någon som säljer en mörkare variant. eftersom det är en tröja som ska användas så är det ju en fördel om skiten inte syns allt för tydligt.

/Emanuel
 
"Än så länge har en enda skada på detta material rapporterats, orsakad av isyxor och stålkanter" så står det i senaste KM katalogen...... måste vara min KM Mithril då som jag köpte från outleten kraftigt nedsatt pga ett... håll i er nu hål :) Tröjan används väl sådär ofta...
 
Hur bra andas den?
Är hela tröjan gjord i kevlar eller är det bara de mest utstatta områdena?
Kevlar är vell inte så "mjukt" är tröjan skön och ha på sig?
Och ang. om den är overkill, för klättrare som slipar sina kläder mot klipporna så borde den ju inte vara det, för dem är den vell prefekt. Och om den nu är dubbelt så dyr jämmföres med anndra tröjor men håller mångdubbelt längre så är den ju heller knappats overkill.
Och vilken butik säljer den?
 
Nytttan?

KM och kevlar i allmänhet väcker lite av pryldjävulen - inte tu tal om saken.
Har läst, funderat och försökt hitta en enda vettig anledning till att jag behöver den tröjan men har hittills bara kommit på en krystad anledning.
När jag är figurant för skyddshundar så skulle jag kunna tänka mig att den är bra eftersom den inte rivs sönder så lätt av hundarnas klor eller när de missar ärmen (händer inte särskilt ofta tack och lov...).
Men å andra sidan har min vanliga Mithril klarat sig alldeles utmärkt hittils. Men för att den inte ska gå sönder brukar jag använda någon billig skräpjacka istället.

Det finns inte så många återförsäljare av KM i mina trakter men vid något tillfälle så har jag känt på Kevlar-varianten. Måste säga att utsidan (kevlardelen alltså) är direkt oskön. Om man behöver stötta med förstärkningsplagg ovanpå så är jag rädd för att förstärkningsplagget kommer att få mycket stryk på insidan eftersom kevlaret är strävt och ganska hårt.
 
Torkar snabbare

Jag har 2 st Mithril kevlartröjor som jag använder nästan varje dag under vinterhalvåret. Vidare har jag ett par vanliga mithril-byxor. Jag tycker definitivt att kevlar-tröjorna torkar betydligt snabbare efter tvätt eller en regnskur än vad min mithrilbyxa gör. Då jag har en egen firma sedan drygt 5 år, kan jag också meddela att firmalogon fortfarande sitter kvar perfekt på mina kevlar-tröjor :), medans byxtrycket är bortnött/borttvättat sedan länge :( . Dock skulle jag gärna ha (minst) en mithrilbyxa i ren kevlar, då jag oftast sliter ut byxor snabbare än tröjor.

/Niklas
 

Liknande trådar

Logga in