Kamerastativ med sugpropp

Hej, skulle vilja köpa ett kamerastativ med sugpropp för att fästa kameran på en kajak t.ex. Är det någon av er som kan rekommendera något produkt?

Tack på förhand!

/Lars
 
Cullmann 1003 eller CS33

Jag har använt två 1003:eek:r i och på bilen i flera veckor.

1003:an är ytterst stadig och pålitlig.
Efterföljaren CS33 har en avtagbar kulled, vilket i mina ögon inte är en förbättring, möjligen t.o.m. en försämring.

Hade en av mina 1003:eek:r på biltaket med kamera på och körde så tusentals kilometer med motorvägshastighet.

Bestämde mig för 1003:an eftersom den tydligen njuter ett högt anseende bland folk som fäster kameror på utsidorna av sina diverse snabbgående markfordon.
 
Lite skeptisk

till detta. Paddlar man så rör sig kajaken lite i vågorna och skall man fotografera eller filma så är det betydligt lättare att sikta och kompensera med en handhållen kamera än att ha kameran på kajaken.

Men vissa sekvenser kan vara roliga med kamera på kajaken. Här har jag haft kameran i ett mobiltelefon/(GPS-fäste från Classe i sjön http://www.youtube.com/watch?v=NJI5TffqBf4

Thure
 
Nja, det är väl två olika användningsscenarier. När man filmar spontant är det nog bättre att ha kameran i handen, men då paddlar man alltså inte utan man filmar.

Däremot har det nästan blivit en egen genre att fästa kameran på surfbrädan eller kajaken och paddla. Sådana inspelningar har en egen estetik. De kan vara riktiga små action-konstverk, t.ex. i whitewater. Just i whitewater kan man ju förresten inte välja om man stannar och filmar eller om man paddlar.
Men även i lugna vatten kan man dokumentera paddlandets säregna rytm och fascination liksom inifrån -- antingen med en 'Point-of-View-Shot' eller genom att visa sig själv i omgivningen och aktionen.


till detta. Paddlar man så rör sig kajaken lite i vågorna och skall man fotografera eller filma så är det betydligt lättare att sikta och kompensera med en handhållen kamera än att ha kameran på kajaken.

[...]
Thure
 
Ok

Förstår vad du menar. Vore intressant att ta del av hur TS tänker fota alternativt filma.

Önskvärt att komma upp åtminstone till axelnivå på paddlaren om man skall filma framifrån eller bakifrån och att använda en rätt vidvinklig optik. GoPro kameror har blivit populära att fästas på t ex hjälm och i whitewater skulle nog en hjälmfäst kamera funka minst lika bra som en kajakfäst.

Thure
 
Huvudfäste

Den optimala POV:n får man nog med ett huvudfäste. Jag tycker den perspektiven är oerhört praktisk och spännande, inte bara i samband med värsta actionkameran och motsvarande action-aktiviteter.

Dock är det smått oförståeligt att det inte finns enkla stabila huvudfästen med normskruv (1/4'') att köpa.

Jag byggde ett primitivt huvudfäste av ett något stabilare solskydd, en 1/4''-skruv och en liten lätt 1/4''-kulled. Det funkar hyfsat okej med små kompaktkameror och långsamma huvudrörelser.
Skulle ändå vilja ha en stabilare lösning. Tips är mkt välkomna. Obs, det ska vara ett huvudfäste, inget hjälmfäste -- och det måste ha en 1/4''-normskruv, inga proprietära konstigheter.
Har redan googlat på diverse språk och tittat på diverse mer eller mindre relevanta youtubeklipp men hittar knappast något övertygande resp. något alls.

Som sagt, oförståeligt. Det finns ett stort gap mellan ingenting och en 5000-spänn-actioncam med proprietärt huvudfäste.
 
Kameror

kan vara rätt små nuförtiden. Har t ex sett kombinationer av digitalkamera och cyklopöga http://www.liquidimageco.com/ och skidgoogles http://www.notcot.com/archives/2010/01/liquid-image-fr.php

Kanske vore ett bra fäste för pannlampa något för dig http://www.olspecialisten.com/sv/lampor/tillbehor/lupine-huvudstallning.html?grp=149206
http://www.olspecialisten.com/sv/lampor/tillbehor/mila-dxl-huvudstallning.html

Vore det OK att kombinera ett pannband eller en skärmmössa med digitalkamera sachsaren?

Har du några filmer på YouTube eller liknande du tagit?

Thure
 
Ett

varierat perspektiv med vinkelbyten gillar jag. En drönare vore en rolig plattform för filmning.

Thure
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Erik_R Fjällmässigt kamerastativ? Utrustning allmänt 15
parfe Kamerastativ på staven Utrustning allmänt 5

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.