Kajakpaddlare saknas

TT skriver:

Ett stort sökpådrag letade under tisdagen efter en 35-årig man som varit försvunnen sedan lördagskvällen då han gav sig ut med kajak från Singö, i Stockholms skärgård. Anhöriga till mannen slog larm på måndagskvällen, skriver TT.

Två fartyg från Kustbevakningen, en polishelikopter samt Sjöräddningssällskapet deltog i sökandet efter mannen. Insatserna inriktade sig på öar och holmar i området kring Singö.

Tillägg:
Enligt Expressen har man hittat kajaken men inte mannen..
[Ändrat av Plastex 2004-04-20 kl 11:33]
 
DN:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=256759&previousRenderType=8

Från DN
"35-åringen sågs senast i lördags. På måndagskvällen anmäldes han försvunnen. Mannens kajak saknades då men det var först inte bekräftat att mannen gett sig ut för att paddla. Den utrustning som fanns i kajaken som hittades vid Vässaröklubbarna på tisdagen bekräftar dock farhågorna att mannen varit ute i sin kajak."

Bådar illa. Hoppas att han sitter på någon holme och att kajaken råkade flyta iväg utan honom.
 
Jäklars! Hoppas de hittar honom. Jag satt på norra Singö (vid Ka-batteriet) i lördags, mellan kl 16-19 och fikade med utsikt över Ålands hav. Såg ingen kajakpaddlare då i alla fall.

Min ursprungstanke var faktiskt en paddeltur med övernattning (ensam) men jag ställde in på grund av att vattnet kändes för kallt och att jag var just ensam.
[Ändrat av 1145 2004-04-20 kl 12:44]
 
Citerar wighsnews nyhetscentral i ämnet http://www.wighsnews.se

-----------------
NORRTÄLJE
Kajakpaddlare saknas
Enligt Sjöräddningscentralen i Göteborg så saknas en 35-årig man sedan lördagen då han begav sig ut för att paddla vid nordöstra Singö. Mannen anmäldes saknad vid 20:40 på måndagskvällen. Enligt Sjöräddningen så har en större sökinsats påbörjats i området, strandlinjen, Singö skall avsökas liksom öar och holmar i området runt Singö. Deltagande enheter är från kustbevakningen: KBV 010, KBV 269 och eventuellt tillkommer kustbevakningsflyg. Från Sjöräddningssällskapet: Olof Wallenius, Öregrund och Ronald Bergman, Räfsnäs. Sedan är det polishelikopter från Stockholm samt lotsbåt, Svartklubben från Sjöfartsverket.
04-04-20 07:33 / Teija
-----------------------

Mvh
/Henrik
 
vidare:


http://www.wighsnews.se

NORRTÄLJE
Uppdaterng/ Kajaken anträffad
Enligt Sjöräddningscentralen i Göteborg så anträffades den försvunne 35-åringens kajak vid 09-tiden vid Vessaröklubbarna norr om Singö. Det var först oklart om det var den försvunnes kajak, men vid 10-tiden kunde man bekräfta att det var hans. Mannen är ännu ej anträffad så man har fortsätter sökandet men nu med mer resurser.
04-04-20 15:19 / Teija
 
DN idag:

"Publicerad 21 april 2004 11:49

Inga spår efter kajakpaddlare

Sökandet efter den 35-årige man som anmälts försvunnen efter en kajaktur i Upplands skärgård har avbrutits.

Mannen sågs senast i lördags och anmäldes försvunnen i måndags kväll. På tisdagen hittades hans kajak och en paddel norr om Singö.

Trots ett stort sökpådrag med hundpatruller på land, flera båtar i vattnet och helikopter med värmekamera i luften hittades inte mannen och sökandet avbröts på tisdagskvällen.

- Hade han funnits på land eller på vattenytan borde vi ha hittat honom, säger Birger Knutsson på Sjöräddningscentralen.

Ärendet ligger nu hos polisen i Norrtälje. Där säger vakthavande befäl att man inte har några nya uppgifter att jobba efter. Sökandet efter mannen ligger därför nere."

H-lvete!!!!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.