Hallå! Söker tips på filmredigering

Enke

Gäst
Tjenatjena, kanske är fel forum men tänkte att nån gör säkert också fiskefilmer, Vi är två elever på liljaskolan som är intresserade av filmproduktion och fiske mm. Vi har under ett år läst en kurs PA100 där vi valde att göra en fiskefilm.
Detta blev ganska lyckat och vi fick pris för bästa projektarbete på liljaskolan 2010.

Vad det gäller filmen och redigeringen så använde vi oss av Mac prylar, som vi fick låna av skolan, d.v.s. Imovie, där vi samlade våra filmklipp och redigerade.

Vi startade också en blogg i samband med detta och har visioner att fortsätta göra fiskefilmer i framtiden eftersom det är så fruktansvärt kul. Vi är båda amatörer både vad det gäller fiske och film men vi skulle vilja ha tips på redigeringsprogram som fungerar bra för windows eftersom att windows moviemaker skapar en ganska tydlig b-karaktär. Vi vet att Mac ska tydligen vara bättre för redigering och filmhantering? Men finns de nåt bra windowsprogram?

Tacksam för svar =) Mvh Henrik & Jonas
 
Senast redigerad av en moderator:
Det finns en grundorsak till skillnaderna

Mac jobbar med grafik och vektorer. PC är en tabell och matrismaskin, med en förfärlig massa tidsnummer, vilket är bra när man kör den som registreingsmaskin.
Men vill ni hellre redigera i en PC så funkar ju det med.
Final Cut gör ju Macen vida mera lättbearbetad tycker många med mig.....speciellt redigeringstangentbord är heller inte dumt men framför allt 3 skärmar en för prg paletter och en för att visa klippen och en för filmen på.
Lycka till!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.