gjutna sulor

Specialtillverkade sulor.
Har någon koll på ortopediskt anpassade sulor. Ej de formgjutna som sporthandlarna fixar. Utan handgjorda sulor tillverkade av en `riktig`specialist efter en avgjutning av foten.
 
Det finns lite olika varianter de jag sett är 1)Gipsavgjutning 2)Datorscanning.

Jag tror att det finns butiker som erbjuder hjälp av ortopedtekniker som gör riktiga ortopediska ilägg, om jag inte minns fel har Löplabbet(Helsingborg) en sådan service.

Jag gick till den ortopedtekniska avdelningen i Halmstad och fick fixat ilägg. Kostade någonstans mellan 1000 och 1500 för den datorscannade varianten, sedan har jag köpt nya till billigar pris eftersom man sluppit betala om för utprovningen, endast för tillpassningen.

Jag tror att varianten med gipsavgjutning är några hundra billigare.
 
Gjutna sulor

Jag har gjutit sulor på Löplabbet på Kungsgatan, Stockholm. Har funkat mycket bra och har kunnat börja springa igen efter sommaren skadeproblem. Mycket bra.
De ligger i samma lokal som löplabbet, så det enklaste är nog att gå förbi där eller ringa Löplabbet på Kungsgatan för telefon etc.

Mvh,
Max
 
I Örebro finns företagen "Gått på foten" som fixar gipsavgjutningar och sulor. Första gången kostar det 900 och sedan 700 eftersom man inte behöver göra nya avgjutningar.
 
janus82; sa:
Första gången kostar det 900 och sedan 700 eftersom man inte behöver göra nya avgjutningar.

Mina snubbar säger att man tjänar på att göra om ursprungsformen varannan eller var tredje gång. I synnerhet om du går från problemfylld fot till mer problemfri fot. Din fot ändras, och kraven på fotbädden därmed.

(Löp och skokliniken intervjuar, klämmer, kollar av mig på löpbandet parallellt som de kopierar av foten digitalt. Kombinationen av dessa insatser ger profilen på min fotbädd. De ger också bra och tydliga tips på vilka idrottskor såväl som vardagsskor jag skall ha, eller inte ha. I like!)
-p-
 
Törs man fråga trådskrivarna för vilka åkommor ni skaffat era gjutna sulor? Har själv lite luriga fötter och benhinneinflammation, men är å andra sidan snål som synden, så jag funderar på att investera i ett par gjutna sulor.
 
Jag har haft ont som satan i senan som går från stortån och bak mot hälen. I främre delen.

Detta till följd av en idiotisk* löprunda med fel skor/underlag/längd/hastighet/sällskap efter en längre tids "allvarlig" sjukdom (m a p på muskelstyrka och muskelfästen).
[* Idioten i fråga är såklart undertecknad!]

Min åkomma är inte bra än, men klart bättre med fotbäddar och bra skor och sansad belastning (placebo av kloka råd och fräcka maskiner?). Jag behöver troligen också "förlösande" massage och uthållig sjukgymnastik för att komma helt tillbaka (planerat).

I mitt fall gick det från skitdåligt till halvbra med fotbäddar och skotankarna: värt every penny trots många...
 
Strykarräven; sa:
Törs man fråga trådskrivarna för vilka åkommor ni skaffat era gjutna sulor? Har själv lite luriga fötter och benhinneinflammation, men är å andra sidan snål som synden, så jag funderar på att investera i ett par gjutna sulor.

Jag "pronerar" när jag går, dvs jag vrider ner insidan av foten mot underlaget. Det kanske inte är så bra förklarat men det leder iaf till att jag får ont i knän och rygg, men med gjutna sulor är jag i princip helt problemfri.
 
Remiss

Hej,

Jag gick till doktorn när mina gamla inlägg var slut. Fick de gamla inläggen för över tio år sen efter en benhinneinflammation eftersom jag pronerar (behöver stöd för hålfoten). Gick till doktorn förra året och fick remiss till "Team Ortopedteknik" (Jönköping). Fick endast lösa patientavgift för att få ut ett par inlägg om året i fem år. De gjuter av foten i gips, och tillverkar sedan ett inlägg som anpassas för de skor du använder. Rekomenderas!
Man kan göra detta utan remiss, men då kostar det betydligt mer.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.