Friluftsmatsbok?

Det var nått friluftsprogram på svt för ett par år sedan, vildmark kanske. Där lagade de friluftsmat. De visade reccept och tillvägagångssätt för att torka kött osv. Helt enkelt göra egen friluftsmat så man slipper köpa svindyra småpåsar i butik. Men vad hette boken de talade om? Det fanns en bok med alla reccept och instruktioner.
 
Re: Utekokboken?

thureb; sa:
En klassiker är Anders Klints bok som kom för ca 10 år sedan se recensioner http://www.utsidan.se/recensioner/visaobj.asp?ID=46

Jag tycker att den är sådär lite för tillkrånglade ingredienser.

Jo, Klints bok är ju lite speciell inriktning på, den handlar om att laga "lyxig" mat "i fält" så att säga. De flesta av oss är ju mer intresserade av att förlänga hållbarheten och minska vikten och där ger den tyvärr inte så mycket.
 
När vi ändå räknar upp så finns ju även "Bortom frystorkat".
http://www.utsidan.se/bocker_film/bortomfrystorkat/
En välformgiven och rätt inspirerande bok, men för vandraren är det tyvärr inte så mycket matnyttigt (höhö) eftersom det är för mycket tunga och färska ingredienser.

För paddlare, kampare och utflyktare är den dock rätt bra.

Klints bok kände jag faktiskt inte till - den ska kollas upp!
 
Anita Forsells bok är redan nämnd, men den är verkligen bra! Har använt och hämtat tips ur den en hel del - med lyckat resultat.
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.