Fjällvyer/korta vandringar med bil och barn

Hej!

Åker upp mot Jokkmokk i juli. Har med en snart 3-åring som inte vill bli buren länge och inte orkar gå jättelångt. Vill ändå visa min vän som är med vacker natur och framförallt fina fjällvyer så nära som går och gärna lyckas komma ovanför trädgränsen på något sätt. Hade tänkt linbanan i Abisko men det blir för långt. Startar i Övik och kör via Lycksele upp mot Jokkmokk. Och sen ev mot kvikkjokk/ritsem. Kommer ha en campervan så är ytterst flexibel i övernattningar osv. Någon som har fina tips på vackra övernattningsställen, kul aktiviteter för barn, vattenfall/forsar och framförallt var man kan komma nära fjäll med bil + ev några väldigt korta turer från vägen...

Min vän är också väldigt intresserad av samisk kultur. Så om någon har bra tips på det området är det också nice. Museet i Jokkmokk har vi planerat in.

Supertacksamt isf.
Mvh Ingrid
 
Finns ett Same museum i Jockmock det bör man besöka för att se landområdet som vi konoloiserade och satt deras barn i Sv skolor långt från deras föräldrar och nu ska öppna Gruvor i områden som förstör renbetesland och kanske miljön för alltid för att ´ställa´om till ett grönt samhälle i storstäderna och tvinga de som bor kvar på landet tillbaka till före Allmogens mobilitets ŕevolotionˋeller möjlighet att kunna pendla till jobbet och bo kvar i sin hembyggd.
Yes redan inplanerat.
 

Aktuellt: Natt i Naturen