Åter möjligt att pollettera cyklar hos SJ

Såg på svt text-TV s.124 idag (16/5) att det åter ska gå att pollettera cyklar. Det ska kosta 375 kr till 84 orter i Sverige. De får visserligen inte åka tåg utan lastbil istället men det är ett steg i rätt riktning.

/Rickard
 
Visst är det fint, men...

det är ju fullständigt åt helvete att skicka cyklarna med lastbil. Vart tog det miljövänliga alternativet, som tåget faktiskt ska vara, vägen? Dessutom är ju fortfarande priserna för höga men det är väl något vi får stå ut med. Jag blir däremot förbannad över att det ska behövas två transportsätt för att frakta mig och min cykel. Fy fan för SJ!

Tjo
/H
 
Ring inte Sj...

..om du vill ta med dig cykeln på tåget! Visst finns det en överenskommelse med det som tidigare var SJ´s expressgodsavd.och som nu heter Dag&Natt. Men som du säkert förstår har SJ´s kundtjänst ingen information om detta...!
Så här skriver Expressgods på sin hemsida:
http://www.expressgods.se/

"Cykeln genom sommarsverige för 375 kronor

Svenskarna är ett cyklande folk och efterfrågan på att snabbt och enkelt kunna transportera sin cykel mellan olika orter i landet är stor. Expressgods sänker nu priset på cykeltransporter med nära 70 procent. För 375 kronor erbjuder man transport av cyklar mellan ett åttiotal orter i Sverige.
Expressgods har bestämt sig för att sänka priset för cykeltransporter. Prissänkningen är rejäl, för 375 kronor, jämfört med 1000 kronor innan sänkningen, kan Sveriges cyklister nu få sin cykel transporterad från en ort i Sverige till en annan. Transporten sker oftast över natten och leverans sker i normalfallet på morgonen följande dag. Vid vissa större evenemang, tex Vätternrundan, behöver Expressgods dock upp till tre dagar för leverans.
- Vi har helt enkelt hittat ett sätt att effektivisera handhavandet av cyklar, vilket gör att vi kan sänka priserna rejält. Fördelen mer vår tjänst är att man både kan lämna in cykeln sent och hämta ut den tidigt. På de större orterna kan man lämna in cykeln vid 18-tiden och hämta den redan vid åtta på morgonen nästa dag. Vi räknar med att transportera 5.000 cyklar bara under sommarmånaderna juni-juli, säger Lennart Everfjord, marknadschef på Expressgods.
Vid inlämnandet plastas cykeln in i en specialplast som ska skydda den från repor och stötar. Eventuella skönhetsfläckar som kan uppstå på cyklarna vid transporten ersätts dock inte av Expressgods. Däremot ersätts alla funktionsskador som orsakats av transporten.
- Efter att ha gjort en bedömning om vad som kan hända, och vad det kostar att helgardera sig så tror vi att vi gör konsumenten gladare genom att hålla en moderat prisbild, fortsätter Lennart Everfjord. Reklamationer är dock ytterst ovanliga.
Ytterligare information
Lennart Everfjord, marknadschef, AB Expressgods Dag och Natt.
Tel 08-762 25 17, 070-762 38 13."

Så ring inte SJ om du vill veta mer och samtidigt boka biljett(satt 17 min i telefonkö). Utan ring Dag&Natt´s kundtjänst dirrekt. Då kan du passa på att TACKA dem för deras "moderata prisbild". Se nu till och inte missa detta enastående prisvärda erbjudandet...

Ps: Den enorma rabbatten på 70% gäller oavsett resans längd!
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
KristianMattiasson punka åter punka, nu behövs något nytt! Långcykling 23

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.