Asfalt runt Gävle?

Hej hopp!

Visst finns det fina ställen att åka inlines på i gävletrakten. Vet inte hur bevandrad du är i dessa takter och hur långt du har tänkt att åka, men några tips på bra "träningsrundor" kan du dock få.

1. En ny cykelbana med finfin asfalt mellan Gävle och Furuvik blev klar i fjol. Från gävlehållet sett, börjar denna cykelbana i södra änden av stan (lätt att hitta om du följer rv. 76 mot Furuvik. Banan, ca 16 km t.o.r. har blivit populär för inlines- och rullskidåkare.

2. Cykelbanan från Gävle till Valbo. Här går det att göra lite roliga avstickare beroende på hur långt man vill åka. Brukar själv köra skejting med stavar på denna, en runda som är ca. 24 km. Hör av dig om du vill veta mer utförligt om denna tur.

3. Min favorit, om man nu vill åka i mer kuperad terräng på en väg som slingrar sig genom ett fint skogs- och jordbrukslandskap, är den nyasfalterade vägen mellan Främlingshem (mellan Valbo och Hedesunda) och Årsunda. Åker man ända fram till Årsunda blir denna tur ca 32 km t.o.r. Ett bra ställe att parkera bilen vid är att svänga av i Främlingshem mot Årsunda (skyltat) och åka ca 100 m, på vänster sida finner du en gammal skogsväg där det är lätt att ställa sig.

Ja, det där var i.a.f några tips! Lycka till!

M v h/Per
 
Hej igen!

Glömde att ge dig ytterligare ett tips på en fin inlinestur i gävletrakten, nämligen cykelbanan mellan Gävle och Bönan.

m v h /Per
 
Några tips för Sandviken.

Från Sandviken mot Kungsgården via stigen, nylagd asfalt och lite trafik.

Från Sandviken och ut mot Högbo, kör cykelbanorna ut från stan, via Vretvägen över golfbanan och förbi Högbo Bruk ända ut till Öjaren. Den sista sträckan är en ny cykelbana.

Mvh Tomas
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.