Nyheter > Tolv nya boenden ansluter sig till STF

Tolv nya boenden ansluter sig till STF


STF Pinetree Lodge Foto: STF

Svenska Turistföreningen, STF har cirka 250 boenden runt om i Sverige. Gemensamt för dem alla är att de ska vara personliga, genuina och hållbara med fokus på natur och kulturupplevelser. Nu har tolv nya boenden inlett samarbete med STF och anslutit sig till STF-familjen.  

De tolv nya ställena finns från norr till söder och har alla sin egen personliga karaktär. Här hittar man inredningssnygga Borkhult Lapphem, en plats för mat, musik, konst och skratt. Lydde Gård, en förläggargård med hotellstandard mitt i Tygriket. Kukkolaforsen Turist & konferens i bastunsoch sikens rike.

Ultramoderna Ohboy Hotell i Västra hamnen/Malmö. Charmiga lilla Hotell Park i Västervik. Millestgården Eco Lodge vid foten av fjället i Duved. Hotell Forsen vid Vindelälvens allra mäktigaste forslandskap. Familjära Breanäs Hotell vid sjön Immeln. Station Linné på Öland dit forskare från hela världen kommer för dess natur och djurliv. Arctic River Lodge,  Pinetree Lodge och Aurora MountainLodge  erbjuder äventyr under norrsken och midnattssol tillsammans med sina 200 slädhundar i en unik vildmark.  

STF är en ideell medlemsförening, grundad 1885 som arbetar för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur och kultur, idag och i framtiden. Det kräver bland annat bättre möjligheter att turista hållbart, bra boenden runt om i landet, att slå vakt om allemansrätten och inte minst inspirera och guida till nya äventyr. STF driver ett 50-tal boenden i egen regi, främst i fjällen. Förutom dessa finns cirka 180 boenden anslutna till STF. De ägs och drivs av egna företagare och är noga utvalda. 

- Vi arbetar ständigt med att hitta nya intressanta platser för våra medlemmar och gäster. Genom att samarbeta med entreprenörer som erbjuder hållbara upplevelser kring natur och kultur kan STF få fler att upptäcka Sverige och via oss kan dessa aktörer få fler att hitta till just dem. Jag är väldigt glad och stolt över att få välkomna dessa tolv till STF familjen. Det är fantastiska boenden med ett värdskap utöver det vanliga, säger Maria Ros Hjelm, generalsekreterare, STF  

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in