Recept > Jordnöts- choklad och banankaka (torkad)

Jordnöts- choklad och banankaka (torkad)

Om du ska göra dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur.

Typ

Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd

ca 12 st

Ingredienser

3 dl bananpuré, ca två mogna bananer 2 msk kakao 0,5 dl socker 3 dl müsli 3 dl jordnötter Torktid: 50 grader 5+5 timmar

Gör så här

Mixa bananerna till en puré och blanda med kakaon och sockret.

- Blanda sist i nötter och müsli

- Forma en avlång ca 1 cm tjock limpa, dela i bitar med kniv eller degskrapa. Obs! Lite mellanrum mellan varje.

- Torka i sex timmar i ugn. Vänd sedan kakorna och torka ytterligare sex timmar, gärna på galler.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar