Naturupplevelser i varierande grad
Yve

Användarnamn: Yve

Intressen: Vandring, Bär & svamp, Orientering, Foto, Löpning, Resor, Skulle gärna lära mig paddla kajak, funderar på kurs sommaren-17. Är usel på att åka skidor men gillar att ta mig fram i lugnt tempo soliga vinterdagar.

Mer på min profilsida


Kategorier:


2016-10-19

Lunchpromenad

Senaste veckorna har varit grå och trista, höstvädret har verkligen smugit sig på och soffan och värmefilten lockar mer och mer. Bestämde mig för en uppryckning vilket innebar promenad och utelunch. Smet in på Erik Danielsleden genom skogen och gick därmed förbi ormträdet från i somras, passeras numera alltid med misstänksamhet...

Leden är tydligt markerad, både kojor och stigar

2016-10-11

Äntligen Tärnättholmarna! Eller nästan iallafall...

Tanken var ju att jag under min vandring på Höga Kustenleden i somras skulle ha besökt Tärnättholmarna på väg mot nattdestinationen Kälsviken. Lång historia kort, det blev inte så. Jag hamnade istället vid Näskebodarna, mycket vacker plats som jag rekommenderar alla att göra ett besök vid. Men Tärnättholmarna lockade och nu när jag övningstältat en omgång, tyckte jag att det var dags för ett besök. SMHI lovade uppklarnande väder så jag packade ihop och gav mig av.

Planen var att börja vid Entre Syd i Skuleskogens naturreservat, följa vattnet och göra ett återbesök vid Näskebodarna för lunch och sedan vidare därifrån upp till Tärnättholmarna, sova en natt och sedan gå över bergen och tillbaka till Entre Syd via Slåttdalsskrevan. Vid starten mötte jag en vandrare som tittade på min packning och frågade om jag skulle vara ute i flera dagar? Måste verkligen lära mig att sålla i min packning.....

2016-10-03

Övningstältning

Under min nybörjarvandring på Höga Kustenleden fick jag flera nybörjarinsikter om packning och ork under vandring. Ytterligare en insikt gjordes angående liggunderlag. Jag som för flera år sedan med lätthet sov gott en hel natt på ett liggunderlag som var ca 1 cm tjockt, vaknade nu flera gånger per natt med värk i höfterna på ett bra mycket lyxigare självuppblåsbart liggunderlag. Konstaterade att jag är för gammal för att sova obekvämt och investerade i ett nytt uppblåsbart ca 7 cm tjockt liggunderlag när jag kom hem. Nu var jag sugen på att prova det samt om jag skulle klara av att höst-tälta eller om jag skulle frysa halvt ihjäl och ge upp hela tanken. Planen var att göra en minivandring på ca 6-7 km och tälta en natt i naturreservatet Rotsidan. Men eftersom jag envisades med att springa Härnö Trail dagen innan vandringen, och var alldeles för dåligt tränad för detta, drog jag på mig ett löparknä utan dess like. Insåg att det inte skulle vara så klokt att halta fram med packning över stock och sten, så tänkte jag om. Det fick bli en natt vid närliggande strand istället. 

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.