Morakniv Garberg Black CarbonFulltångekniv från Morakniv, i härdat och svärtat kolstål. Multi-mount fodral.


Tillverkare: Morakniv
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Ergonomi, design, användbarhet, vikt

Minus:Saknar hållare för eldstål - som på Morakniv Bushcraft.

Kommentar: Morakniv har under senare år utvecklat den produktkategori som utgörs av överlevnads- och ute/vandringsknivar. Ett logiskt steg i denna utveckling var att ta fram en fulltångekniv. Garberg i rostfritt stål var första steget. Nästa steg blev nu Garberg i svärtat och härdat kolstål.

Varför att detta en bra kniv? Förutom att den "vanliga" Garberg var en väldigt lyckad kniv, inte för tung och med god ergonomi, så innebär kolstålet att kniven även kan användas som eldstål ihop med en bit flinta. Kolstålet är även enklare att slipa.

Det svärtade bladet gör även kniven lämplig som överlevnadskniv eller som militär utrustning.

Morakniv erbjuder två slags fodral: ett i läder, som närmast är att se som ett hölster, och "multi-mount". Den senare lösningen är något billigare men erbjuder dessutom fler möjligheter. T.ex. kan hållaren för knivfodralet sättas fast i molle-band eller i daisy-chains. Det är även möjligt att skruva fast ett fäste för eldstål i hållaren - tyvärr är det inget som tillhandahålls av Morakniv i dagsläget, utan det får införskaffas på andra ställen eller egentillverkas.

Kniven sitter som gjuten i handen. Den låga vikten (ca. 240 gram) är ett stort plus. Knivfodralet för bältet sitter också på en lämpligt låg höjd, så att kniven kan bäras i bältet även med ryggsäcken på.

Liknande produkter: Fällkniven F1

Kundservice: Morakniv.se är föredömliga i sina kundkontakter.
Fältbutiken har snabb leverans.

Pris: 995

 

Logga in

Tips!