• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Vintern 2014, hur blir den?

Som rubriken lyder: Hur tror ni att vintern 2014 blir?
Jag tänker då framför allt på de södra delarna av landet där det ibland
aldrig blir någon vinter.

I länken nedan resonerar någon att 2013 blev det många rönnbär, vilket borde tyda på sträng vinter enligt bondepraktikan. Men i praktiken blev det en mild vinter, och eftersom det i år varit få rönnbär, borde vi få räkna med
en kall vinter i år i stället.
http://agnetastrdgrd.blogspot.se/2014/09/ronnbar-ronnbar-blir-det-2014-mild.html

Någon som känner till några kända väder-spåmän som man kan googla på och se vad de säger om vintern?
 
Av prognoserna och hur det varit hittills att döma, gissar jag att resten av vintern blir normal, eller något mildare. Det gäller för Lerum, två mil nordost om Göteborg, där jag bor. :)
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.