Var är det klätterbart?

Fick idag reda på att det mesta är översnöat och lavinfarligt i Rjukan. Hade tänkt att åka dit för att klättra i början av januari, men överväger nu att ändra destination. Någon som har förslag på annan ort som kan passa en relativt ovan klätterskara. Hörde någon säga Trängslet, men har inte lyckats hitta någon information om förhållandena där.
Tacksam för hjälp.
 
Trängslet är fullt klätterbart. Har inte varit dit själv än, men flera av mina lärare och vänner har varit där och säger att det fanns fin is redan i mitten av november. Du kan läsa israpporter och lite allmän fakta om trängslet på Dalarnas klätterklubbs hemsida där du klickar dig in på "Anders issida" adressen dit är http://w1.240.telia.com/~u24002896/dkk1.htm
 
trängslet

Var där nu i helgen (14-15 /12) och då var det kalt och hårt men det är ett fruktat bra ställe att börja på. om man börjar att gå nerifrån och upp mot dammen så hittar man massor av korta isar med olika längd och svårighet. finns ganska mycket lätta isar. men som sagt det var kalt och hårt nu i helgen och ganska lite is.
 
Hemsedal

Klättrade flera bra turer i Hemsedal i helgen, alla de klassiska fallen har frusit och eftersom det länge varit kallt är isen så bra man kan förvänta sig vid denna tid på sässongen. Gjorde bla Haugsfossen (övanför centrum) och den var superfin.

I söndags var det kallt (-17) så isen var förståss väldigt spröd, men i övrig inga klagomål :)

Hemsedal rockar alltså om du ska iväg nu...


mvh
/föhl
 
ww; sa:
Fick idag reda på att det mesta är översnöat och lavinfarligt i Rjukan. Hade tänkt att åka dit för att klättra i början av januari, men överväger nu att ändra destination.
Tacksam för hjälp.

Ändra INTE planerna, för guds skull! Läs Andreas Spaks inlägg, isarna i Rjukan är fetare än på många år och efter nyår är många av anmarscherna spårade. Det är bara det lätta isarna (grad III och neråt) som är till största delen översnöade, många av IV-isarna är fullt klätterbara, t.ex. Host, Östra broforsen, Rjukanfossen, Hobnobs, m.fl.
 
Inte mycket snö!

Har fått ca en million mail om snöförhållanden baserat på innlägg i diverse forum og message boards.
Det er INTE dåliga snöförhållanden här, helt normalt, skulle jag vilja säga.
Om man ska skriva om snöförhållanden kan man inte basera innehållet på det faktum att vissa fosser med graden WI3 är översnöade i perioder efter snöfall. En WI3 med lite snö på är en inte alltför brant skidbacke, och de flesta som reser till Rjukan är intresserade i brantare klättring.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.