Vad gör jag för fel?

Jag har börjat åka snowboard för ungefär ett år sedan. Nu funderar jag varför jag får så ont i högra benet och kramp under fötterna då jag åker snowboard? Har jag fel teknik, eller kanske opassliga skor? Skorna känns lite stora och tycker att det är svårt att spänna skorna ordentligt. Så hälen vill komma upp lite ibland..
 
tror att du är nåt på spåret då du nämner de något för stora skorna. sitter man inte bra vid brädan åker man och spänner sig medvetet eller omedvetet. Du nämner att hälen vill lyfta sig. Utan att kanske så mycket tänka på det försöker du hålla den på plats med följd att du spänner dig. En amatörmässig analys från en telisåkare som dock kör snowboard ibland /hoppas det löser sig.
 
Storleken har betydelse!

Hej!
Jag tror att du själv har hittat problemet redan. Ett par snowboardskor skall vara ganska trånga. När du köper skon skall den kännas riktigt trång. Skon töjer sig sedan för att vara perfekt efter ett par veckors åkning. Om du ej sitter tillräkligt tajt så lättar hälen och fotsulorna och vaderna krampar av detta. Skon får gärna vara rymlig på bredden för värmens skull men den skall vara trång på längden.
 
Apropå smärtan i benet: kontrollera så att inte den högra bindningen pekar alltför långt inåt (antagandes att du åker med vänster ben först).
Den ska peka inåt, men om det är för mycket kan benet komma i en onaturlig ställning.
Been there, done that. Knät tog de värsta smällarna, svanskotan undantagen.. ;)
 
Kramp under fötterna.
Om du inte har bra stöd för hålfoten i skon och sedan spänner ner foten med bindningen kommer du att pressa ner den "båge" som fotbladet kan liknas vid - Du får äckelont i foten.

De flesta skorna har kasst hålfotsstöd i orginal. Hade själv samma problem. Har därför skaffat formade sulor, sådana som de i en sportshop värmer och formar för dina fötter. fick mina för en fyrhundring. De är rejält styva och även lite tjockare än orginalsulan så de minskar även innervolymen i skon lite granna.
Har sedan jag köpte sulorna inte haft ont/kramp i fötterna.
 
Öhm

Prova ställa bindningarna i 21 grader fram 9 bak, eller 21 fram 0 bak... Det kan hjälpa.. Experimentera lite.. Peace.
 
Min kompis hade ungefär samma problem, hon testade att ställa hälkapporna i olika vinklar vilket hjälpte en del. Hennes skor var för stora på mitten så att hälen glappade, vi prövade att lägga en buff ovanpå foten (så att hälen inte skulle lyfta varje gång hon svängde) och då gjorde det inte ont (det gick inte att ha fler sockar för då blev det för tight i tårna). Det slutade med att hon köpte ett par nya skor som satt tightare för det är ju lite jobbigt att pressa in saker ovanpå fötterna hela tiden, samt att hon har hälkapporna nästan helt rakt upp.
 
stora skor?

jag åker i förstor skor, men har inte samma problem , har alltid dom löst åtknytna...tycker de är mycke skönare! jag tror de är ligger lite på teknik el ovana?
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Maggie Gör nå´t meningsfullt - bli snowboardintruktör! Snowboard 1
ponte_95 Hur ska jag göra en 360 Snowboard 3

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.