uteliv med nyfödd??

efter nio långa månaders väntan har vi nu fått en liten krabat därhemma. tidigare har vi varit ganska aktiva med paddling, klättring, vandring. känns som att de aktiviteterna är lite svårare att genomföra nu.

finns det några andra därute som har lite erfarenheter av att vara ute i naturen med nyfödda? vad har ni vågat göra? våga ni tälta med tre månads bebis?
 
Bouldering går väldigt bra direkt från start. Ta med myggnät och parasoll. Bouldering är faktiskt den ultimata småbarns-sporten. Innomhusbouldering funkar också. Boulderingfantasterna brukar skaffa en storhjulig vagn som går att dra över stock och sten, men det funkar att bära in barnvagnsinsatsen också.

Vandring funkar så snart bebisen kan sitta i bärsjal. Det blir tungt och man kan inte gå i värsta ovädret, men det går. Vi gick i Jämtlands tråktriangeln, det gick bra. Vi gjorde även en kortare skidtur som också gick bra. Ett snabbuppslaget tält är bra, behövs för blöjbyten. När lillen blir stårre kan man bära i bärstol (ca 6 månader).

Paddling i lugna förhållanden funkar om barnet accepterar flytvästen. I en canadensare kan man trycka ner hela barnvagnsinsatsen.

Sen kan man ju köra varannadags-aktiviteter. Nu över påsk var vi på topptursresa i Sunnmöre och körde skidor/passade barn varannan dag (killen är 1 år nu).

OBS! Ta det försiktigt med barnets mamma, se till att fogar och annat läkt ihop innan ni ger er ut på tur.

Här är lite bilder från i juni, då var lillen 3 månader: http://www.anst.uu.se/bjsjo607/images/bebis/tromso/index.htm

Vidar1.jpg
 
Vår dotter var dryga halvåret när hon var på sitt livs första scoutläger. En vecka i tält och sovsäck och ute dygnet runt. No problema!
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.