Uppblåsbart?

Någon som har erfarenhet av gummikajaker? Dvs uppblåsbara typ Kajark 1 eller liknande? http://www.luftochvatten.se/
Hur står sig dessa mot forskajaker för mig som vill kunna ta mig långa sträckor längs älvar med omväxlande fors och sel? Jag vill gärna kunna ha med mig en väska med prylar också.
Finns det andra alternativ som är allround?
 
Erik Sandblom; sa:
Tyvärr har jag inga erfarenheter av detta. Men det finns fällbara kajaker som har en ram som fälls ihop. Utanpå detta spänner man en vattentät duk. Är det dessa du tänker på, eller är uppblåsbart en annan variant?
En uppblåsbar kajak är en uppblåsbar kajak är en uppblåsbar kajak. :)
Kajarken ser intressant ut men jag har ingen erfarenhet av något liknande men de brukar ju använda den typen av kajaker på en hel del adventure races med gott resultat så jag är också nyfiken.
 
Gumotex Safari

Jag har en GumotTex Safari, som kunde uppfylla dina önskemål. Jag använder den mest som surfkajak, men den är helt klart lämplig även för färder längs älvar och åar. Med fenan monterad är den hyfsat kursstabil och lättpaddlad - även om det förstås alltid är lättare att paddla en "hård" båt.

Se t.ex. http://www.wasserlust24.de/index.html?gumotex_kajaks___kanus.htm

En finess med just Safari, jämfört med de flesta andra uppblåsbara, är att den inte är så bred och därför ger acceptabel paddelergonomi.

Bra kvalité i väv och ventiler, säljs komplett med säck och reparationskit (som jag ännu ej behövt använda). Bra remmar för lår-grepp, gör sittställningen mycket bekväm. Plats för vattentät säck akter om sitsen

Glöm inte att köpa till fenan, och köp en rejäl pump på t.ex. Biltema.

Jag köpte av Mats i Grebbestad, http://www.kajakcenter.com/, vet inte om han fortfarande säljer dem, du kan ju fråga. Annars kanske du vill köpa min? Jag använder den mindre än jag ursprungligen tänkt.

hälsningar
Jens
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
martinu Handirack uppblåsbart tackräcke Paddling allmänt 7
Tipp Foamflottör eller uppblåsbart? Paddling allmänt 9

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.