Unikt biståndsprojekt med ursprung från Mt Everest expedition.

Fick under Tunabergsträffen gjädjas åt att berätta om ett biståndsprojekt som jag är delaktig i och blev rådd att posta det här för att få igång en dialog med likatänkande i Sverige, So here goes.

Samdo 2012 är en expedition och biståndsprojekt som med kraften av turism och medicin hjälper människor och gör det på sin väg till en obestigen bergstopp i Himalaya!

I expeditionen deltar bland annat en Nepalesisk kvinnlig läkare som med hjälp av Mt Everest attraktionskraft och slumpmässiga möten fått sin livsbana omstyrd från fattigdom till drivande läkare för detta projekt.

Dr. Sudha Shahi fick sin utbildning donerad av den Norska Everest expeditionen 1985 där två av deltagarna i Samdo 2012 (Björn Myrer-Lundh och Ola Einang) var delaktiga.
Denna gång handlar det om att hjälpa Nepalesisk glesbygdsbefolkning med sjukvård och samtidigt bestiga ett mäktigt orört berg.

Projektet består av Brjörn Myrer-Lund (NO), Ola Einang(NO), Jonna Berthelsen(DK), Solvor Småkasin (NO), Martin Carstens (SE), Markus Korhonen (SE)och Dr. Sudha Shahi (NP).

Samdo 2012 går av stapeln i Mars 2012.

Läs mer på www.samdo2011.no och följ oss genom att ”Gilla” www.facebook.com/mountainaid
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.