Ullmax

I väntan på varmare väder satt jag och surfade runt lite i cyberrymden och hittade en intressant sida. På http://www.ullmax.se säljs ullunderställ till fruktansvärt vettiga priser. Vad sägs om Ullfrotté 200 g tröja + långkalsong för 499 kronor. Ullmax samarbetar med idrottsföreningar runt om i Sverige verkar det som, och så vitt jag förstår är det enda man behöver göra att välja vilken förening man vill stödja när man köper. Verkar kanonbra, men har någon några erfarenheter av att handla från Ullmax?

Möjligtvis bara för dem som gillar handboll...!

/Per
 
Hej!

Jag har tittat på produkterna och provat dem. Priserna var trevliga, men ullfrottétröjan och underställströjan var aldeles för korta i ryggen för att jag skulle gilla dem. Kan inte säga något om kvalitén men passformen var inte bra för mig, och min rygg är inte ovanligt lång. (köpte dock några yllestrumpor som funkar bra).

/Daniel
 
Bra priser.

Jag har precis besökt Ullmax hemsida och tittat på kläderna. Jag är en ull fantast,och jag tycker att det verkar vara bra produkter. Jämför man med Ullfrottés långkalsong+tröja i 200g som kostar tillsammans över 1000 kronor,så har Ullmax en klar attraktivt prisnivå. Det är säkert inte riktigt lika bra kvalitet som Ullfrotté,men det hela verkar intressant.

/David
 

avslutad210712

Gäst
Återkommer

senare med en recension eftersom jag beslutat mig för att testa Ullmax lite senare under våren. Man behöver inte stödja en idrottsförening utan man kan köpa direkt från tillverkaren. Fast varför skall man inte stödja sin lokala förening.
 

avslutad210712

Gäst
Re: Återkommer

Visade sig när man beställer att man får markera en förening så även om man beställer direkt så går en provision till en förening i ditt val - trevligt faktiskt.

Är 178 cm lång och väger 88 kg just nu. Köpte modellen i ullfrotte storlek L och tröjan räcker undrer rumpan och jag tillhör de som har lång rygg i förhållande till kroppslängden. Har prövat underställen vid två skidturer på isen hemmavid och jag ser inget problem förutom att de är för varma för fysisk aktivitet när det inte är så kallt ute.

Återkommer med en mer utförlig recension när jag använt dem lite mer bla under en veckas skidtur till påsk.
 
Hållbarhet, tester

Hej alla, hur går det med Ullmax-testerna? Underställ med kort rygg är ju rena stolpskottet, men det kanske inte var så?

Daniel: Hur har strumporna hållit? Har själv köpt ullfrotté-kopior från ITAB som höll för en veckas nötning innan hälen syntes genom strumpan...

Tänkte mig ett ylleställ till nästa års pimpelisar.
 

avslutad210712

Gäst
Hade tänkt lämna en recension efter fjällfärden men tyvärr!!!! var det så pass varmt att jag klarade mig med det ultratunna yllestället både dagtid och nattetid.

Har bara använt ullmax-stället vid tre tillfällen när jag åkt skidor dagtid hemmavid på isen. Då använde jag ullmax-stället under ett GoreTex-XCR skal och det var för varmt trots att det inte var så varmt ute och trots att det var en skidtur utan något på ryggen utan bara en lättare pulka på släp. För kalla dagar och/eller alltför hårt fysiskt arbete är det säkert bra. Kollade med Ullmax och har för mig att vikten var 320g/m2.

Är 178 cm lång och väger 85 kg. Det normala för mig är att köpa L eller XL på överkroppen och M på underkroppen men i Ullmax fall fick det bli en kompromiss som alltid när man köper hela set. Köpte storlek L och turligt nog passar det faktiskt rätt bra både upptill och nertill. I den storleken är dock inte tröjan för kort för mig utan den räcker gott och väl ner över rumpan på baksidan. Med reservation för livslängden så tycker jag gott att man kan köpa ullmax. Ser dock inga som helst anledning att tvivla på att ställen kommer att hålla och kommer själv att beställa en omgång av deras tunnare ställ som kallas merinoull och även några omgångar strumpor.

[Ändrat av avslutad210712 2005-04-09 kl 06:46]
 
avslutad210712; sa:
Ser dock inga som helst anledning att tvivla på att ställen kommer att hålla

Låter betryggande, själv är jag också sugen på att köpa ett på prov, enbart pga priset, men det är det som gör mig misstänksam på strumporna. ITAB-strumporna var också fina, kändes icke som dålig kvalisort, men det gick ändå som det gick. Någon annan som hårdkört Ullmax?
/A.
 

avslutad210712

Gäst
Blev en vecka på skidor under påsken och recensionen blir rätt neutral. Kommer inte på något negativt att skriva om dem utan de fungerade så bra som jag tycker att man kan kräva av dem. Är väl egentligen mest långtidshållfastheten man kan fundera på men som sagt så har jag använt dem för lite för att kunna säga vare sig bu eller bä i den frågan. Har använt dem en hel del under vårens hundrastningar också under GTX-stället eftersom våren varit rätt kall och blåsig. Kommer troligen att använda tröjan under sommarens 4 veckors vandring som förstärkningsplagg istället för min gamla (tunga) fleecetröja. Kallingarn får nog stanna hemma och så använder jag de tunnare yllekallingarna nertill.
 
Re: Hållbarhet, tester

Strykarräven; sa:
Daniel: Hur har strumporna hållit? Har själv köpt ullfrotté-kopior från ITAB som höll för en veckas nötning innan hälen syntes genom strumpan...

Jag är ingen storanvändare av yllestrumporna, men än så länge håller de bra. Jag är nöjd.

/Daniel
 
Jag är nämligen lite i valet och kvalet om jag ska köpa Ullmax ullfrotté-ställ eller försvarets M90-jacka, samt om jag ska komplettera detta med Ullmax' ställ i merinoull. Ullfrottéjackor är jädra mysiga, men för riktig värme är jag snarare anhängare av konstmaterial + dun än av ylle. Merinoullunderstället tänkte jag köra för lugna turskidturer i riktigt kallväder, samt pimpling. Annars irriterar jag mig på att yllet torkar så mycket sämre än syntet gör, varför jag kör syntet som "nötplagg". Vad sägs: Ullmax ullfrotté/M90/Ullmax merinoull, vad välja?
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Micro553 Ullmax vs andra Kläder 9
Smogz Hur bra är Ullmax? Kläder 11
traser Ullmax-microfiber...kvalite´& funktion? Kläder 3
grodanbolle Ullmax underställ, vikt? Kläder 43

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.