Jag blir lite förvånad över somligas viktangivelser för mat. jag har kört med 650 g/dag i fjällen
och vill nog helst gå upp till 700 (då skulle min nuvarande 10-dagarspackning krypa över
15 kg, dock, vilket kanske fresta komfortgränsen för ryggsäcken). Men när det går ned till
500 g/dag - är inte det lite mycket vikt att tappa på ett bräde? Det verkar motsvara
energiförbrukningen vid normalt hemmaliv!
Till Pyreneerna i juni packade jag 15 kg; där var 8 matportioner a 700 gram
(till det som drar upp vikten annars hör den stora mängden kartor,
gasadapter, långbyxorna i säcken osv.)
Jag tältade också verkligen fritt de 8 första nätterna och tyckte då jag började
verka lite tunn redan då (jag vägde väl 67.5 kg vid avresan; jag borde
ha startat med 70 kg, som 2005). Så när jag provianterade på gick jag över till 7 ransoner
a 800 gram och började känna efter i midjan och vid revbenen att det var något kvar av mig.
Tätlade jag på en camping (tre nätter på hela resan) kunde jag köpa på mig två hekto camembert och äta hälften
till middag och hälften till frukost; på ett annat ställe köpte jag en smörask på 250 gram
och använde hälften till matlagningen vardera av två dar i sträck. På det viset lyckades jag nog hålla viktsminskningen inom det rimliga. Hur mycket jag gick ned vet jag inte, eftersom jag kanske
åt upp mig en del på hemvägen, t ex i Paris. Jag ror jag vägde ungefär 66 kg hemma, kan ha
vägt 65 kg som minst.
Alltnog - 700 gram per dag är lite under längre tid; under de 16 första dagarna
låg jag en enda natt under tak med halvpension; sen var det 12 fria nätter och 2 på camping och jag lagade egen mat 13 dagar. Här får jag fundera lite inför kommande sydliga resor,
om jag klarar så mycket mer än två veckoturer med tält om packningen ska hållas inom det rimliga och jag själv inte ska försvinna.
10 dar i fjällen är onekligen lite annorlunda - det är en helt annan energiåtgång.
och vill nog helst gå upp till 700 (då skulle min nuvarande 10-dagarspackning krypa över
15 kg, dock, vilket kanske fresta komfortgränsen för ryggsäcken). Men när det går ned till
500 g/dag - är inte det lite mycket vikt att tappa på ett bräde? Det verkar motsvara
energiförbrukningen vid normalt hemmaliv!
Till Pyreneerna i juni packade jag 15 kg; där var 8 matportioner a 700 gram
(till det som drar upp vikten annars hör den stora mängden kartor,
gasadapter, långbyxorna i säcken osv.)
Jag tältade också verkligen fritt de 8 första nätterna och tyckte då jag började
verka lite tunn redan då (jag vägde väl 67.5 kg vid avresan; jag borde
ha startat med 70 kg, som 2005). Så när jag provianterade på gick jag över till 7 ransoner
a 800 gram och började känna efter i midjan och vid revbenen att det var något kvar av mig.
Tätlade jag på en camping (tre nätter på hela resan) kunde jag köpa på mig två hekto camembert och äta hälften
till middag och hälften till frukost; på ett annat ställe köpte jag en smörask på 250 gram
och använde hälften till matlagningen vardera av två dar i sträck. På det viset lyckades jag nog hålla viktsminskningen inom det rimliga. Hur mycket jag gick ned vet jag inte, eftersom jag kanske
åt upp mig en del på hemvägen, t ex i Paris. Jag ror jag vägde ungefär 66 kg hemma, kan ha
vägt 65 kg som minst.
Alltnog - 700 gram per dag är lite under längre tid; under de 16 första dagarna
låg jag en enda natt under tak med halvpension; sen var det 12 fria nätter och 2 på camping och jag lagade egen mat 13 dagar. Här får jag fundera lite inför kommande sydliga resor,
om jag klarar så mycket mer än två veckoturer med tält om packningen ska hållas inom det rimliga och jag själv inte ska försvinna.
10 dar i fjällen är onekligen lite annorlunda - det är en helt annan energiåtgång.