Teneriffa

Vi är en familj två vuxna och två barn 8 och 11 år som tänkte åka till Teneriffa en vecka kring jul. Vi tänkte bo i Puerto de la Cruz och ha det som bas för utflykter. Vi har hyrbil hela veckan. Vi vill vandra minst två dagar, max 1 mil (kortare vid tuffare terräng) per dag. Helt ok med dagsturer. Några tips?
 
Alldeles ovanför Puerto de la Cruz finns utmärkta vandringsleder i Orotavadalen. Också uppe vid Teides krater (Las Canadas) finns väl utmärkta leder. Varmt och gott oftast med bra väder ovan molnen på 2700 m. På Teide är det ofta minusgrader och turen ditupp lämpar sig nog inte för barn, det är mer än 1000 m från dalstationen till toppen (linbana finns). För bestigning av själva toppen av Teide krävs dessutom ett speciellt tillstånd som utfärdas av parkförvaltningen i Santa Cruz (bökigt). Linbanan upp till 3700 m är ett bekvämt alternativ.
I väster finns Baranco de la Masca med 600 m höjdskillnad (nedför med retur med båt om man inte vill gå upp igen ....).
Googla på trekking/walking tenerife, det finns massor med info på nätet. Det finns också en mängd bra vandringskartor, t.ex. från Kompass. Trevlig resa!
 
Tack Bertil för tipset om er sida. Särskilt torsdagens vandring bland klipporna passar nog oss perfekt. Vi fixar nog bara max 5 km när det är så pass tuffa stigningar. Sverige är ju relativt platt om man jämför... Tack igen för trevlig inspiration.
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.