Tältförankring i besvärlig terräng

Är det någon som har bra tips för att förankra tältet i t.ex. stenig mark där det kan vara svårt med "vanliga" aluminiumpinnar.
Ska vandra runt i Kebnekaise juli 2002, vad kan krävas som förankring där?
 
Pinnar för hård mark

Det finns särskilda pinnar för hård mark av alu-rör. Kostar lite mer än vanliga pinnar men tål att bankas ner i marken och går att få upp efteråt ;-).

Vanlig spik av den längre sorten går också bra.

Annars är linslingor och sten en bra metod :).

Mvh,

Johan
 
Hej!
Vanligtvis kan man bara använda tillräckligt stora stenar. Gör ett slags slinga och sätt stenet i. Med vissa tältmodeller behöver man dock lite extra snor eller band som förlängningar. Andå sparar man på vikten jämfört med pinnar och vinner på flexibiliteten.
 
Kilset

Hej Janne!
Jag använder mest ett Nallo tunneltält och får ibland säkra med stenar runt extra snörslingor jag brukar ha med.

Fick dock ett bra tips av någon här i forumet om att använda kilar avsedda för klättring(exempel:http://www.addnature.com/default_redir.asp?mscssid=GAA5LD30N8AP9NQ4KMPR587P1DBB2SF0&url=http://www.addnature.com/product.asp?dept%5Fid=0&pf%5Fid=231&mscssid=GAA5LD30N8AP9NQ4KMPR587P1DBB2SF0).

Jag har visserligen sådana kilar liggande men har ännu ej haft tillfälle att prova. Borde dock fungera bra i området runt Kebb!
Där finns det gott om platta spräng stenar, men det kan annars vara svårt att säkra med runda stenar. Det finns då att köpa(eller göra själv!) speciella dukar med öljetter som man fyller med sten/sand, viker ihop och kopplar i tältlinorna med en kabinhake.

Go Tur!
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.