Tå-värmare

Kom på en smart idé(bedöm själva) att inte frysa om tårna... som alltid brukar envisas med att bli kalla först. Kanske inget för redan varma skor eller kängor. Men det funkar i gympa dojjor, där man kanske bara får plats med en strumpa i normala fall.

Klipp av tårna (och några cm längre) på en strumpa och använd den delen som en extra tåvärmare. Funkar finemang. Själv avvarade jag en gammal ullfrotté strumpa.
 
Trött???

Annars finns det ju s k "Fingerstrumpor", t.ex Bola Tentoes. Lite dyrare men inte lika bylsiga om man nu inte ens får plats med två hela strumpor.


peter
 
Flickornas tunna ankelsockor

gör precis samma jobb och är nog de tunnaste du kan köpa över disk. Gammalt skogstrick...
//J
 
gör precis samma jobb och är nog de tunnaste du kan köpa över disk. Gammalt skogstrick...
//J

Jo,det vore ju praktiskt om anatomin var fullt jämställd som det verkar för gammla skogstokar med små nätta damfötter. Men det finns ju tunna nylonstrumpor för män, för oss stadsbor om man ska krångla till det och inte köra på det som nog får anses normalt: Vandringsskor med plats för två par normala strumpor (och fot), och strumporna bör komplettera varandra både i funktion och storlek.


peter
 
En stor fördel som tunnaste innerstrumporna har

är att de efter tvätt torkar otroligt fort samt sparar mellanstrumpan och yttersocken till längre mellan tvättbehoven. Underhåll är en del av fältlivet.
Jag drar 101/2 och har aldrig upplevt största ankelsockorna som för små, även om jag understundom rekommenderar strumpor med tå i syntet.
//J
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
mc_piloten Använda Trangia som värmare i tältet Gör det själv 14

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.