stockholms söderklippor?

hej jag undrar om det finns några bra klippor på södra stockholm (förutom flaten där jag har information om alla leder m.m) så om någon har några bra tips att ge så vore jag tacksam.

p.s vilken typ av klättring som helst. jag vill bara veta om någon har ett högt berg eller klippa som dom vet är bra.
 
Ja, det finns flera bra klippor, men givetvis är det väldigt subjektivt vad som är bra. Vet ej vad du gillar för klättring och vilken grad.

Tyresö har många fina klippor. Dock är det mycket trad där. För sportklättrare kan man ju rekommendera Noret "Röda Lacket", fint berg, varierande klättring, allt från sva till tak och från femmer till åttor. Perfekt kvällsklippa, den ligger en bit upp, så solen skiner på sent om kvällen. På Tyresö har du även Döskalleberget, påminner mycket om Noret, men där är det hårdare leder.

Ut mot Nacka har du Skevik, långa fina leder, både sport och trad. Allt från sex till typ åtta. Jättefin klippa. Love it!

Örnberget är bra. Där är det mycket överhäng, tungt. Många sjuor och åttor. En av de bättre klipporna i Stockholm. Ligger rätt skuggigt till, så kör inte där efter regn, det tar ett tag för klippan att torka upp.

Älvnäs på Ekerö är super. Från typ fem eller sex till typ åtta. Vertikalt och överhäng. De leder jag kört där var rätt hårt graderade.

Kolla på plonk efter förare, såg att någon skrivit adressen. Lycka till och klättra järnet!
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.