Sovepose

  • Trådstartare pigeonmurderer@hotmail.com (Bjørnar Bjørhusdal)
  • Start datum

pigeonmurderer@hotmail.com (Bjørnar Bjørhusdal)

Gäst
Har nokon eit forslag til ca. minus15 sovepose som er lett og billig?!?


Mykje å forlange, men kanskje finnes det ein liten dunposeprodusent ein plass...
 
Western Mountaineering och andra

Lätt och minus 15 och dun - jag föreslår Western Mountaineering Antelop SDL. Den väger 1300 gr. och klarar temperaturer ner till minus 20 med rätt attityd. Fast billigt blir det inte - det dun man måste använda för en så lätt och varm konstruktion är dyrt att köpa - ca 4000 skr kostar säcken (ungefär samma i norska kronor). Yttertyget är i SuperDryloft.


Ajungilak gör Goosebay Winter som bör klara ungefär samma temperatur. Eftersom den innehåller något sämre dun blir den billigare och tyngre. Priset ca 3000 skr och vikten ca 1600 gr.


Ett företag i Tjeckien som heter Warmpeace (http://www.warmpeace.cz/) gör slutligen sovsäckar i en billig dunkvalite. De gör någon modell som klarar ca minus 15-20. När jag räknade senast kostade deras vintermodeller mellan 2200 och 3200 inklusive moms och frakt till Sverige. Aktuell prislista finns här (http://www.warmpeace.cz/cenik.html). För att enkelt konvertera priset till Nkr kan du gå hit (http://www.helsingborg.se/hdvaluta). Deras valuta förkortas CSK (Czech Republic Koruna). Jag har dock ingen aning om kvaliten eller om de uppgivna temperaturgränserna faktiskt stämmer.


Själv bet jag i det sura äpplet och köpte WM Antelope SDL. Plånboken kved och gnällde men jag har aldrig sett maken till sovsäck. Absolut toppkvalite i alla detaljer. Väljer man WM så ångrar man sig inte!


Lycka till med letandet,


Johan
 

Vandrare

Gäst
Mountain Equipment

Mountain Equipment är inte billiga, men prisvärda. Lätta och varma och inte jättedyra. Kolla Forum: Vandring, där ser du fler inlägg.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
eyck Haerens Materialkommando: M/90 sovepose Bo och sova 0

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.