Sognefjorden - tält- och rastplatser?

Har börjat titta på sommarens äventyr, och något som verkligen lockar är att paddla några dagar i Sognefjorden, då närmast i området Flåm/Gudvangen/Fresvik. Det rör sig med andra ord om Naeröyfjorden, Aurlandsfjorden och delar av Sognefjorden. Vi är ett par, och har varsin kajak. Tältet är inte stort, men rymligt nog för 2.


Planen, såhär lite skissartad och stadd under ständig förändring, ser idag ut enligt följande:
Köra bil från Göteborg till Gudvangen.
Hotellövernattning, det skadar inte med lite bekvämlighet.
Isättning vid lämplig plats, och förhoppningsvis kunna ha bilen på hotellparkeringen under tiden.
Paddling med 2 övernattningar i tält, dvs. 3 paddeldagar. Planerad rutt är att utgå från Gudvangen, och sedan paddla till Fresvik, tälta, paddla till Flåm, tälta, och så tillbaka till Gudvangen igen.
In på hotellet på nytt för en andra hotellnatt. Hotellfrukost...
Bilresa hem.


Nu undrar jag vilka råd jag kan få angående tältplatser under en sådan paddling? Alla råd emottages tacksamt!
 
Flåm- campingplats

När jag var på tågluff i Norge för sisådär 30 år sedan övernattade vi på en campingplats i Flåm. Den låg ganska nära vattnet. Som jag minns var stranden flack och man skulle kunna få upp en kajak där. Men som sagt det är vad jag minns och på den tiden kajakade jag inte ochkollade inte in isättningsplatser.
 
När vi paddlade i Naeroyfjorden för några år sen så sjösatte vi i det lilla samhället Bakka som ligger på östsidan om fjorden. Gick bra att parkera vid kyrkan och sjösätta lite norr därom. På vägen ut mot Sognefjorden i Naeroy så gick det att tälta på ett par olika ställen både på öst och västsidan .väl ute i Sognefjorden får man vara beredd på att avstånden mellan tältplatserna är ganska långa.Vi gjorde två nätter i Naeroyfjorden sen vände vi tillbaka och tog bilen till inloppet av Sognefjorden i Solund kommun och paddlade några dagar där. Där var det ganska svårt att hitta platser pga. Att klipporna var ganska branta och extremt vassa..vi paddlade mest på sydsidan av öarna mot Utvaer. Nordsidan av öarna var lite mer tältvänliga men tiden räckte inte till.
Anders
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.